Κόσμος|10.02.2024 21:24

Φοιτητής έστειλε βιογραφικό σε 456 εταιρείες και έγινε viral

Newsroom

Φως στις τρομακτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην αναζήτηση εργασίας ρίχνει η ιστορία ενός φοιτητή στην Αγγλία που κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου.

Ο Oliver Wu, είναι πρωτοετής φοιτητής που σπουδάζει πληροφορική στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και ξεκίνησε ένα τιτάνιο αλλά και πολύ φιλόδοξο ταξίδι για να εξασφαλίσει μια θέση πρακτικής άσκησης στον κλάδο της τεχνολογίας.

Ο νεαρός έκανε αίτηση συνολικά σε 456 θέσεις πρακτικής άσκησης και την προσπάθειά του αλλά και το αποτέλεσμα που είχε, τα μοιράστηκε στο TikTok, αφήνοντας τους θεατές έκπληκτους από την τεράστια κλίμακα της προσπάθειάς του και τα αποτελέσματα που απέφερε.

Επιστράτευσε τις δεξιότητές του στην πληροφορική

Αποφασισμένος να εισέλθει στον κλάδο της τεχνολογίας, ο Oliver έκανε σχολαστικά αίτηση σε εκατοντάδες θέσεις πρακτικής άσκησης, ξεκινώντας την αναζήτησή του τον Ιούλιο. Και μάλιστα για να κατορθώσει να διαχειριστεί όλες τις αιτήσεις χρησιμοποίησε τις δεξιότητές του στην πληροφορική για να δημιουργήσει ένα λεπτομερές λογιστικό φύλλο. Με αυτό τον τρόπο παρακολουθούσε την κατάσταση των αιτήσεών του και τα στάδια των συνεντεύξεών του επιδεικνύοντας ένα επίπεδο οργάνωσης και αφοσίωσης που σπάνια παρατηρείται.

Εκτός όμως από τη χρονοβόρα διαδικασία υποβολής αιτήσεων αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό του για την εξάσκηση των τεχνικών δεξιοτήτων συνέντευξης, γεγονός που δείχνει την ακλόνητη δέσμευσή του να εξασφαλίσει μια θέση εργασίας.

Η προσπάθειά του εξέπληξε πολλούς στο TikTok και ανέδειξε τους αγώνες των ατόμων που ψάχνουν εργασία στην αγορά με κάθε τρόπο.

ειδήσειςΜίσιγκανάνεργοςειδήσεις τώραφοιτητής