Κόσμος|15.02.2024 22:47

Οργισμένες οι φοιτήτριες στο Καζακστάν: Διέρρευσαν την παρθενιά τους

Newsroom

Οργισμένες είναι εκατοντάδες φοιτήτριες στο Καζακστάν καθώς το Πανεπιστήμιο τους διέρρευσε στα social media κατά λάθος πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση παρθενίας των φοιτητριών του, ηλικίας 17 έως 21 ετών.

Διέρρευσαν τα τηλέφωνα και οι διευθύνσεις τους

Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Daily Mail» δεδομένα -με ονόματα, ηλικίες, αριθμούς τηλεφώνου- διέρρευσαν ευρέως σε συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του διάσημου Πανεπιστημίου. Τα διεθνή μέσα αναφέρουν ότι έχουν διαρρεύσει στοιχεία για τουλάχιστον 190 φοιτήτριες, οι οποίες είναι παρθένες, και σε αυτά έχουν πρόσβαση οι καθηγητές τους και άλλοι φοιτητές.

Παραμένει ασαφές γιατί οι γιατροί που συνεργάζονται με το Εθνικό Πανεπιστήμιο Al-Farabi του Καζακστάν στο Αλμάτι συνέλεξαν πληροφορίες

Παρενέβη μέχρι και υπουργός

«Η διαρροή προσωπικών δεδομένων, ιδίως ιατρικής φύσης, αποτελεί παραβίαση», παραδέχτηκε ο Sayasat Nurbek, υπουργός στο Καζακστάν, ο οποίος αναγκάστηκε να παρέμβει μετά τον σάλο. «Ανέλαβα τον έλεγχο αυτού του θέματος, διότι εδώ υπάρχει άμεση παραβίαση. Οι υπεύθυνοι θα αντιμετωπίσουν ποινή σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μας».

φοιτήτριεςπανεπιστήμιοειδήσεις τώραΚαζακστάν