Κόσμος|20.02.2024 08:29

Ναβάλνι: Η σορός του θα κρατηθεί 14 ημέρες για «χημική ανάλυση»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo

Η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι ενημερώθηκε ότι πρέπει να περιμένει 14 ημέρες για να παραλάβει τη σορό του γιου της, καθώς οι αρχές διεξάγουν «χημική εξέταση», δήλωσαν ο εκπρόσωπος και οι σύμμαχοί του.

Όπως μεταδίδει ο Independent, η κίνηση αυτή θα αυξήσει τις υποψίες ότι ο κορυφαίος επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν δηλητηριάστηκε, με τη σύζυγό του Γιούλια Ναβάλνια να ισχυρίζεται τη Δευτέρα ότι το Κρεμλίνο περιμένει να εξαφανιστούν τα ίχνη του νευροπαραλυτικού παράγοντα Novichok από το σώμα του - καθώς ορκίστηκε να αποκαλύψει τα ονόματα των δολοφόνων του.

Το μήνυμα της συζύγου του

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα τη Δευτέρα, καθώς συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η σύζυγός του δήλωσε: «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό μου ... Γνωρίζουμε ακριβώς γιατί ο Πούτιν σκότωσε τον Αλεξέι πριν από τρεις ημέρες. Θα σας το πούμε σύντομα».

Το σώμα του επικριτή του Πούτιν πιστεύεται ότι έχει παραδοθεί σε νεκροτομείο του περιφερειακού κλινικού νοσοκομείου του Σάλεκχαρντ, δήλωσε ανώνυμος έμπειρος παραϊατρικός στην ανεξάρτητη ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta Europe.

Ωστόσο, η μητέρα του Ναβάλνι, Λουντμίλα Ναβάλναγια, και οι δικηγόροι του δεν είχαν πρόσβαση στο νεκροτομείο το πρωί της Δευτέρας, έγραψε η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις στο Χ, πρώην Twitter.

Αλεξέι ΝαβάλνιΡωσίαειδήσεις τώραΒλαντίμιρ Πούτιν