Κόσμος|23.02.2024 16:18

Yeni Safak: Η Τουρκία προσανατολίζεται στην αγορά των Patriot

Μαρία Ζαχαράκη

Η Τουρκία προσανατολίζεται στην αγορά Patriot για την περίοδο που θα μεσολαβήσει μέχρι να αποκτήσει εθνικό σύστημα αεράμυνας, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Γενί Σαφάκ, διευκρινίζοντας ότι όποιο σύστημα και αν αγοράσει η Τουρκία, η Άγκυρα θα το ελέγχει και θα το διαχειρίζεται. Κι όσοι αποδέχονται την Τουρκία στην πρωτοβουλία σημαίνει ότι δεν έχουν πρόβλημα με την ύπαρξη των S-400.

Η Γενί Σαφάκ αναφέρει επίσης ότι η προμήθεια του αμερικανο-ϊσραηλινού πυραυλικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς Arrow-3 δεν είναι στην ατζέντα.

Τέλος, τονίζεται ότι η Άγκυρα έχει γίνει μέρος της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Sky Shield, αλλά θα επιταχύνει επίσης τις εργασίες για ένα εθνικό σύστημα αεράμυνας. Οι ενέργειες αποδοχής του εγχώριου Συστήματος Αεράμυνας και Πυραυλικής Άμυνας Μεγάλου Βεληνεκούς SIPER-1 της Τουρκίας θα ολοκληρωθούν μέχρι το Μάιο, σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ.

«Οι ειδικοί λένε ότι μόλις τα συστήματα SIPER και HISAR εισέλθουν στο δυναμικό, οι ανάγκες της Τουρκίας σε αεράμυνα θα καλυφθούν και μάλιστα δεν θα χρειάζονται πλέον τους Patriot», σύμφωνα με το άρθρο.

ειδήσεις τώραΤουρκίαειδήσειςPatriot