Κόσμος|25.02.2024 22:44
Γαλλία: Τέσσερις νεκροί και τρεις τραυματίες από χιονοστιβάδα
NewsroomΤέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή του από χιονοστιβάδα στην ορεινή περιοχή Ωβέρνη της κεντρικής Γαλλίας.
Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε την Κυριακή σε υψόμετρο 1.600 μέτρων πάνω από το χωριό Mont-Dore, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η νομαρχία του διαμερίσματος Puy-de-Dome.Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από μεγάλη επιχείρηση έρευνας που κινητοποίησε 50 άτομα.
Πληροφορίες πως ήταν επιβάτες
Η τοπική εφημερίδα La Montagne ανέφερε ότι αυτοί που χτυπήθηκαν από τη χιονοστιβάδα ήταν ορειβάτες σκι από έναν κοντινό σύλλογο και φέρονται να είχαν πάει σε μια διαδρομή εκτός πίστας με έναν οδηγό.
Τα βουνά της Ωβέρνης, πολλά από τα οποία έχουν ηφαιστειακή προέλευση, δεν είναι τόσο ψηλά όσο εκείνα των Άλπεων ή των Πυρηναίων νοτιότερα, αλλά μπορεί να έχουν εκτεταμένη χιονοκάλυψη.
Διαβάστε ακόμη
- Τα δεμένα χέρια του Τραμπ: Πώς θα μπορέσει να βγει από έναν πόλεμο που υποτίθεται ότι κέρδισε
- Απάτη μαμούθ 46,9 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ: Μεγάλη έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα - Δεσμεύτηκαν 88 ακίνητα
- Ιδιοκτήτης εστιατορίου δέχθηκε αρνητική κριτική στη Google και δεν το πήρε και πολύ ψύχραιμα
- «Εύσημο να σε κατηγορούν αυτοί που απεχθάνεσαι»: Ο Θοδωρής Αθερίδης απαντά για τη στήριξή του στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη