Κόσμος|27.02.2024 20:29

Θρίλερ στο Σίδνεϊ με άγριο έγκλημα: Αστυνομικός κατηγορείται για τη δολοφονία δυο ανθρώπων

Newsroom

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινωνία στο Σίδνεϊ την εξέλιξη του θρίλερ με τη δολοφονία δυο νέων ανθρώπων.

Οι Αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας απήγγειλαν κατηγορίες για φόνο στον 28χρονο αστυνομικό Beau Lamarre-Condon, καθώς φέρεται να σκότωσε τον 26χρονο Jesse Baird και τον 29χρονο Luke Davies, οι οποίοι αγνοούνται από την προηγούμενη Κυριακή. Τελικά μετά από τέσσερις μέρες αναζητήσεων τα πτώματα των δυο νέων ανθρώπων βρέθηκαν από τη αστυνομία και ήδη έχουν ξεκινήσει προσπάθειες για τη διαλεύκανση της παράξενης υπόθεσης.

Παραδόθηκε μόνος του

Η Αστυνομία πιστεύει ότι ο Lamarre-Condon βρισκόταν στο Newcastle το βράδυ της περασμένης Πέμπτης πριν παραδοθεί σε αστυνομικό τμήμα του ανατολικού Σίδνεϊ την επόμενη. Δεν ήταν σαφές αν έχει παραδεχτεί οποιονδήποτε ρόλο στους δύο θανάτους. Προτεραιότητα των Αρχών, όμως, ήταν να εντοπίσουν τα πτώματα των δύο νέων και να καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων σε σχέση με ένα λευκό φορτηγάκι το οποίο νοικιάστηκε από το Mascot το βράδυ της Δευτέρας.

Σημάδια πάλης

Ο ντετέκτιβ Daniel Doherty από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αποκάλυψε ότι ένα βλήμα και ένας κάλυκας που βρέθηκαν στο σπίτι του Baird στο προάστιο Paddington ταυτοποιήθηκαν βαλλιστικά με αστυνομικό περίστροφο.

Η Αστυνομία ισχυρίζεται ότι οι δύο νέοι, που ήταν ζευγάρι, σκοτώθηκαν εντός της οικίας, καθώς βρέθηκαν μπροστά σε μια λίμνη αίματος. Διευκρίνισε μάλιστα ότι το εν λόγω υπηρεσιακό όπλο εξετάζεται περαιτέρω ενώ ισχυρίζεται ότι έγινε προσπάθεια να «καθαριστεί» το σπίτι από στοιχεία μετά τους θανάτους των Jesse Baird και Luke Davies.

Πως ξεκίνησε η έρευνα της αστυνομίας

Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε όταν τα ματωμένα ρούχα τους, μαζί με κάποια άλλα αντικείμενα, βρέθηκαν από έναν εργαζόμενο σε έναν κάδο απορριμμάτων στην Cronulla, το πρωί της Τετάρτης. Στη συνέχεια ένα μισθωμένο λευκό φορτηγάκι βρέθηκε στο Grays Point, στο νότιο τμήμα του Σίδνεϊ, την Παρασκευή και η Αστυνομία απηύθυνε έκκληση στο κοινό να τη βοηθήσει να εξακριβώσει τις κινήσεις του.

Κατά την «The Age», η Αστυνομία ισχυρίζεται ότι αφού ο Lamarre-Condon νοίκιασε το όχημα, το οδήγησε στο Sutherland Shire και πέταξε μερικά από τα αντικείμενα των νεκρών στον κάδο απορριμμάτων.

Μυστήριο με το τηλέφωνο του ενός θύματος

Φίλοι του Baird ισχυρίζονται επίσης ότι λάμβαναν μηνύματα από το τηλέφωνο του μέχρι πολύ μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης, γεγονός που υποδηλώνει, όπως πιστεύει η Αστυνομία, ότι ο κατηγορούμενος μπορεί να κράτησε και να χρησιμοποίησε το τηλέφωνό του.

Η Αστυνομία πιστεύει ότι ο Lamarre-Condon μπορεί να είχε κρυφτεί στο σπίτι ενός συγγενή του στο Balmain μέχρι που άρχισε να γίνεται γνωστή η είδηση των θανάτων το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο κατηγορούμενος δεν υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης με εγγύηση στο τοπικό δικαστήριο του Waverley την Παρασκευή και η επόμενη ακρόαση για την υπόθεση ορίστηκε για τις 23 Απριλίου στο τοπικό δικαστήριο του Downing Centre.

ειδήσειςδολοφόνοιφόνοςΑυστραλία