Ρωσία: 11,5 χρόνια φυλακή σε Ουκρανό που προσπάθησε να αγοράσει απόρρητα πυραυλικά εξαρτήματα
NewsroomΔικαστήριο στη νότια Ρωσία καταδίκασε Ουκρανό σε κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών αφού τον έκρινε ένοχο για κατασκοπεία επειδή προσπάθησε να προμηθευτεί απόρρητα πυραυλικά εξαρτήματα για την Ουκρανία, όπως μετέδωσαν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Σύμφωνα με τα πρακτορεία, η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανακοίνωσε ότι ο άνδρας, τον οποίο ανέφερε ότι είναι ο 57χρονος Σεργκέι Κριβίτσκι, ήταν πράκτορας της υπηρεσίας πληροφοριών του ουκρανικού στρατού. Δεν διευκρίνισε εάν ο ίδιος δήλωσε αθώος ή ένοχος.
Η FSB ανέφερε ότι ο άνδρας προσπάθησε να αγοράσει απόρρητα εξαρτήματα για το ρωσικό σύστημα πυραύλων S-300 προκειμένου να τα μεταφέρει λαθραία στην Ουκρανία.
Η FSB δήλωσε ότι ο Κριβίτσκι ήταν κάτοικος της Μελιτόπολης, μιας ουκρανικής πόλης που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις στις αρχές του 2022 στο πλαίσιο αυτού που η Μόσχα χαρακτηρίζει ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Η Μόσχα υποστηρίζει ότι η Μελιτόπολη είναι τώρα τμήμα της Ρωσίας, κάτι που το Κίεβο και η Δύση αρνούνται.
- «Δεν υπήρξε τεχνικό πρόβλημα»: Τι κατέθεσαν οι δύο τραυματίες από τη σύγκρουση των ελικοπτέρων στη Ψάθα
- Μακελειό στη Βόρεια Καρολίνα ύστερα από πυροβολισμούς: Νεκροί και τραυματίες
- «Θα σκοτώσουμε τον γιο σου»: Ήρθαν οι τηλεφωνικές απάτες με AI deepfake - Πώς να προστατευτείτε
- «Μου έδωσαν έναν μήνα ζωής»: Η συγκλονιστική ιστορία μητέρας μετά από τσιμπήματα δηλητηριώδους αράχνης