Κόσμος|28.02.2024 19:30

Υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης: «Η μόνη μου περιουσία είναι το αμαξίδιο με τα σκουπίδια μου»

Μαρία Ζαχαράκη

Ένας «διαφορετικός» υποψήφιος, που αυτός κι αν έχει περπατήσει στην κυριολεξία όλους τους δρόμους και τα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης για να μαζεύει τα σκουπίδια των κατοίκων της, ετοιμάζεται να διεκδικήσει τη δημαρχία της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας.

Ο λόγος για τον Ζιγιά Ιντζίντερέ, εργαζόμενος στην ανακύκλωση, ο οποίος βάζει υποψηφιότητα με το μικρό Κουμμουνιστικό Κίνημα της Τουρκίας (TKH).


Ο Ζιγιά δηλώνει μάλιστα ότι το μόνο περιουσιακό του στοιχείο είναι το τροχήλατο μεγάλο τσουβάλι, που κατασκευάζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση στην Τουρκία, για να μαζεύουν τα σκουπίδια από τους κάδους, να τα ξεχωρίζουν για να τα στείλουν στην ανακύκλωση. Πρόκειται για ένα επάγγελμα που μόνο στην Τουρκία υπάρχει.

«Το μοναδικό περιουσιακό μου στοιχείο είναι αυτό το τσουβάλι πάνω σε 2 τροχούς που βλέπετε να σέρνω πίσω μου», λέει ο ίδιος στο προεκλογικό σποτάκι, που ετοίμασε το κομμουνιστικό κόμμα για την προώθηση της υποψηφιότητάς του.
Έτσι, μετά τον Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο του δήμου Κωνσταντινούπολης και υποψήφιο δήμαρχο του CHP, και τον Μουράτ Κουρούμ, υποψήφιο δήμαρχο της Λαϊκής Συμμαχίας ΑΚΡ-ΜΗΡ, ο Ζιγιά Ιντέντέρ έκανε κι αυτός την υποχρεωτική για όλους τους υποψηφίους δήλωση «πόθεν έσχες».



«Είμαι ο Ζιγιά Ιντζέντερέ. Είμαι ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κινήματος Τουρκίας για το Δήμο Κωνσταντινούπολης. Πρόσφατα, κάποιοι υποψήφιοι ανακοίνωσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ως κομμουνιστής υποψήφιος, δηλώνω και εγώ τα περιουσιακά μου στοιχεία. Το περιουσιακό μου στοιχείο είναι το αμαξίδιο που βλέπετε πίσω μου αυτή τη στιγμή. Αυτό το σύστημα που μας σπρώχνει στη φτώχεια είναι ένα σύστημα που προσφέρει μεγάλο πλούτο σε εργολάβους και πλιατσικολόγους. Αυτή η ανισότητα πρέπει να λάβει τέλος», λέει ο Ιντζέντερέ που έκλεισε τη δήλωσή του με το κάλεσμα "Ψήφοι για το σφυροδρέπανο, ψήφοι για το Κομμουνιστικό Κίνημα της Τουρκίας", δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος.

Το Κομμουνιστικό Κίνημα της Τουρκίας (TKH) ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές με την ανάδειξη δικών του υποψηφίων σε 50 πόλεις και 30 μητροπολιτικούς δήμους, εκτός από το Τούντζελι και πρότεινε ως υποψήφιο δήμαρχο για το Δήμο της Κωνσταντινούπολης τον εργαζόμενο στην ανακύκλωση Ζιγιά Ιντζέντερέ.

ΤουρκίαδήμαρχοςΚωνσταντινούποληΔημοτικές εκλογέςειδήσεις τώρα