Κόσμος|01.03.2024 13:28

Ξεκινά (;) σήμερα 1η Μαρτίου η γρήγορη βίζα στα 10 νησιά για τους Τούρκους

Μαρία Ζαχαράκη

Το ταξίδι σε 10 ελληνικά νησιά ξεκινά με τη βίζα στην πύλη ξεκινά, γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ σήμερα, ωστόσο εστιάζουν στο γεγονός ότι μάλλον υπάρχει καθυστέρηση...

Η εφημερίδα Σοζτζού, επικαλούμενη την ελληνική τοπική εφημερίδα «Ροδιακή» αναφέρεται στην κοινοβουλευτική ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση που σημειώνεται στην έκδοση της «εξπρές θεώρησης εισόδου» που επρόκειτο να χορηγείται στους Τούρκους τουρίστες σε 10 νησιά του Αιγαίου. Στο θέμα της καθυστέρησης αναφέρονται σήμερα και άλλες μικρότερες εφημερίδες.

Yeni Akit

«Το περίμεναν με ενθουσιασμό! Καθυστερεί η απόφαση για τους Τούρκους, η Ελλάδα σε αναταραχή. Κρίση έχει προκαλέσει η τελευταία εξέλιξη στην Ελλάδα, που περιμένουν με μεγάλο ενθουσιασμό εκατομμύρια Τούρκους πολίτες».

FinansGundem

«Το Ελληνικό Κοινοβούλιο βρίσκεται σε αναταραχή: Στην ημερήσια διάταξη η βίζα κατά την άφιξη για τους Τούρκους. Σάλο προκάλεσε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η καθυστέρηση της Express Visa για Τούρκους σε 10 νησιά του Αιγαίου».

Πάντως, στα τουρκικά ΜΜΕ διατηρείται ο ενθουσιασμός για το μέτρο και σε σχετικά ρεπορτάζ με τουριστικούς πράκτορες και μεταφορικές εταιρείες επιβατών  υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή του μέτρου επίκειται άμεσα.

Οι Τούρκοι τουρίστες θα κατακλύσουν τα νησιά φέτος

Ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού Χαμπέρ Γκλομπάλ παρουσιάζει δηλώσεις του τουριστικού πράκτορα Αλί Οναράν, σύμφωνα με τον οποίο: «Ξεκινά πλέον η περίοδος έκδοσης βίζας σε 10 ελληνικά νησιά. Θεωρήσεις 7 ημερών μπορούν να ληφθούν για 1 χρόνο. Υπάρχει σοβαρή αύξηση στη ζήτηση για βίζα κατά την άφιξη από τον Μάρτιο. Κατά τη γνώμη μου, ο αριθμός των ανθρώπων που ταξιδεύουν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά μπορεί να φτάσει τις 700-800 χιλιάδες φέτος. Πρόκειται για αποτέλεσμα της σχέσης προσφοράς και ζήτησης. Οι πιο προσιτές τιμές στα ελληνικά νησιά αυξάνουν τη ζήτηση. Ίσως, η ζήτηση για διακοπές στην Αλικαρνασσό να μετατοπιστεί προς την άλλη πλευρά, αλλά οι ακτές μας είναι επίσης εξαιρετικές».

Αιγαίοελληνικά νησιάΤούρκοιειδήσεις τώραβίζα