Κόσμος|03.03.2024 15:18

Η «μαύρη» επέτειος, η νέα σφαγή αμάχων στη Γάζα, το παγωτό του Μπάιντεν: Η εβδομάδα σε φωτογραφίες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
(Eurokinissi)
(Associated Press)
(Associated Press)
(Associated Press)
(Associated Press)
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)
(InTime Photos)
(Associated Press)
(Associated Press)

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που ξεχωρίσαμε την εβδομάδα που μάς πέρασε. 

Παλαιό Φάληρο, 24/02

Μετά από την επεισοδιακή δεύτερη μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και την ανακοίνωση του προέδρου του κόμματος ότι θα προσφύγει στη βάση για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του,  ο Στέφανος Κασσελάκης στις (άδειες) καρέκλες του Σταδίου Tae Kwon Do. Την πρόκληση του προέδρου αποδέχθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, ωστόσο οι νέες εσωκομματικές εκλογές αποφεύχθηκαν την τελευταία στιγμή με την υπερψήφιση της πρωτοβουλίας των Φάμελλου, Παππά και Γιώργου Τσίπρα. Είχε προηγηθεί η -μετά από μήνες σιωπής- παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, που προέτρεπε τον πρόεδρο του κόμματος να προχωρήσει σε εκλογές, αλλά και «όσους έχουν άλλο σχέδιο να καταθέσουν υποψηφιότητα».  (InTime Photos)

Βρυξέλλες, 26/02

Κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας αγροτών, αστυνομικοί ψεκάζονται με κοπριά στην ευρωπαϊκή συνοικία των Βρυξελλών. Στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα την ίδια ώρα διεξαγόταν η συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. με θέμα την εύρεση ταχέων και διαρθρωτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης του γεωργικού τομέα. (Associated Press)

Νέα Υόρκη, 26/02

Σάλος προκλήθηκε από τις εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και παρουσιάζουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να συζητά για την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας τρώγωντας χαλαρά το παγωτό του έξω από αλυσίδας παγωτατζίδικων Van Leeuwen στη Νέα Υόρκη, μετρά το τέλος της συνέντευξής του στην εκπομπή του Σεθ Μάγερς στο NBC. (Associated Press)

Αθήνα, 28/02

Αστυνομικός των ΜΑΤ δέχεται τη φροντίδα του συναδέλφου του μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν, στο τέλος της απεργιακής συγκέντρωσης και πορείας πρωτοβάθμιων σωματείων, οργανώσεων συλλογικοτήτων και φοιτητικών συλλόγων στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα (Eurokinissi)

Θεσσαλονίκη, 28/02

Το Σωματείο Καθηγητών Χορού πραγματοποίησε συμβολική δράση για την επέτειο από τον ένα χρόνο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι. Στο Άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στήθηκαν 57 καρέκλες στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων της τραγωδίας. Οι παρευρισκόμενοι κάθονταν εκ περιτροπής στις καρέκλες που δεν έπρεπε να αδειάσουν, για όσες ώρες θα διαρκούσε ένα ταξίδι που θα είχε εκπληρωθεί. (Eurokinissi)

Κομπίχα, 28/02

Πολίτες ξεκουράζονται σε καταφύγιο αφού τα σπίτια τους έχουν πλημμυρίσει στη Βολιβία. Τις πλημμύρες προκάλεσε η υπερχείλιση του ποταμού Άκρε στα σύνορα της χώρας με την Βραζιλία μετά από συνεχόμενες, ισχυρές βροχοπτώσεις. (Associated Press)

Πλατεία Συντάγματος, 29/02

Ομάδα φοιτητών ξαναγράφει τα ονόματα των 57 νεκρών του δυστυχήματος των Τεμπών, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, μπροστά στη Βουλή. Τα ονόματα γράφτηκαν την προηγούμενη μέρα (28/02) κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μνήμης για τον ένα χρόνο από το δυστύχημα, και σβήστηκαν από συνεργείο καθαρισμού προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στην κοινωνία αλλά και ένα πινγκ - πονγκ ευθυνών μεταξύ Δήμου Αθηναίων και φρουραρχείου της Βουλής σχετικά με το ποιος είναι υπεύθυνος για το σβήσιμο των ονομάτων. (Eurokinissi)

Σριναγκάρ, 29/02

Ζευγάρι κωπηλατεί προς το σπίτι του μετά τη δουλειά, με μία shikara – την παραδοσιακή βάρκα– στο εσωτερικό της λίμνης Dal στο υπό ινδικό έλεγχο Κασμίρ. (Associated Press)

Λωρίδα της Γάζας, 29/02

Παλαιστίνιοι θρηνούν τους νεκρούς τους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών την ίδια μέρα, στη Λωρίδα της Γάζας. Νωρίτερα στρατιώτες του Ισραήλ εξαπέλυσαν πυρά κατά πλήθους άμαχων Παλαιστινίων που λιμοκτονούν και βρέθηκαν στην ουρά για να λάβουν τρόφιμα και ανθρωπιστική βοήθεια. Τα ισραηλινά πυρά προκάλεσαν πανικό στους άμαχους, πολλοί εκ των οποίων ποδοπατήθηκαν. Σύμφωνα με τη Χαμάς,πάνω από 112 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η νέα σφαγή άμαχων πολιτών στη Γάζα προκαλεί την αγανάκτηση της διεθνούς κοινότητας και εκκλήσεις να υπάρξει απόδοση ευθυνών.

Μόσχα, 01/03

Συγγενείς και φίλοι αποτίουν τον τελευταίο φόρο τιμής στο φέρετρο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι στην εκκλησία της Εικόνας της Μητέρας του Θεού στη Μόσχα της Ρωσίας. Ο θάνατος του επικριτή του Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοινώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου από τις σωφρονιστικές αρχές της περιφέρειας του Γιάμαλο-Νένετς, όπου εξέτιε την ποινή του. Ακολούθησε ένα θρίλερ σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του αλλά και την παράδοση της σορού του Ναβάλνι στην οικογένειά του. 

πορείαΤζο ΜπάιντενΣΥΡΙΖΑΣτέφανος ΚασσελάκηςνεκροίΤέμπηΑλεξέι ΝαβάλνιΓάζαΠαλαιστίνησιδηροδρομικό δυστύχημαΒρυξέλλεςειδήσεις τώρααγρότες