Κόσμος|05.03.2024 12:56

Βίντεο που κόβει την ανάσα από τη Χιλή: Ορειβάτες κοιμούνται σε κρεμαστές σκηνές σε υψόμετρο 2.500 μέτρα

Newsroom

Το γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο όπου δείχνει επαγγελματίες ορειβάτες να κοιμούνται μέσα σε σκηνές, που κρέμονται στην πλευρά μιας κορυφής που κατάφεραν να ανέβουν, σε υψόμετρο 2.500 μέτρων!

Οι τολμηροί ορειβάτες βρίσκονται στο Εθνικό Πάρκο Torres del Paine στη Χιλή και κατάφεραν να απαθαντίσουν αυτή τη μοναδική στιγμή και λίγα λεπτά μετά αφότου μοιράστηκαν την εμπειρία τους στα social media άρχισαν τα like να πέφτουν «βροχή»!

«Το ξενοδοχείο μας 5 αστέρων στην Παταγονία»

Το βίντεο τραβήχτηκε στις αρχές Φεβρουαρίου από τον Siebe Vanhee. Τον 32χρονο επαγγελματία ορειβάτη από το Βέλγιο, στο χιλιανό τμήμα της Παταγονίας, μιας περιοχής της Νότιας Αμερικής που εκτείνεται κυρίως στο νότιο τμήμα της ηπειρωτικής Αργεντινής και σε ένα τμήμα της Χιλής. Τα πλάνα δείχνουν τον Vanhee να κάθεται μέσα σε μία από τις δύο σκηνές, οι οποίες είναι γνωστές ως portaledges, κρεμασμένες σε σχοινιά που είναι στερεωμένα γύρω από το βράχο της κορυφής. Στη λεζάντα που συνόδεψε το βίντεο γράφει: «Το ξενοδοχείο μας 5 αστέρων στην Παταγονία».

Την ίδια στιγμή, με δηλώσεις του στο Newsweek ο Vanhee δήλωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι ορειβάτες «διασκεδάζουν» με τον «απίστευτα δυνατό άνεμο που μας ταρακουνάει». Τα πλάνα δείχνουν την θέα στην πλαγιά του βουνού ενώ ακούγεται ο ήχος του ανέμου που διαπερνά τις σκηνές.

 

ορειβάτηςΧιλήειδήσειςορειβάτεςειδήσεις τώρα