Κόσμος|06.03.2024 12:02

Αγία Σοφία: Την καθαρίζουν με ροδόνερο ενόψει Ραμαζανιού

Newsroom

Μετά την πολεμική που ξέσπασε για τον καθαρισμό της Αγίας Σοφίας και τις κατηγορίες εναντίον του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου, δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου προβάλλουν τις εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης του τεμένους της Αγίας Σοφίας ενόψει της μουσουλμανικής νηστείας του Ραμαζανιού.

Συνεργείο του δήμου Φατίχ στην Κωνσταντινούπολη καθάρισε το τέμενος της Αγίας Σοφίας, καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο του και, όπως επισημαίνεται μάλιστα, το εσωτερικό του τεμένους πλύθηκε με ροδόνερο, η δε αυλή και ο περιβάλλον χώρος του καθαρίστηκαν με ζεστό νερό.

Οι εργασίες για τον καθαρισμό της Αγίας Σοφίας

Ο αναπληρωτής Διευθυντής Προστασίας και Ελέγχου Περιβάλλοντος του δήμου Φατίχ, Ρετζέπ Γιλντίζ, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην πραγματοποίηση των εργασιών καθαρισμού επισημαίνοντας:

«Ως δήμος Φατίχ, πραγματοποιούμε εργασίες καθαρισμού με συνεργείο 20 ατόμων ενόψει του επικείμενου Ραμαζανιού στο τέμενος της Αγίας Σοφίας. Στο πλαίσιο των εργασιών που πραγματοποιούνται, καθαρίζονται και απολυμαίνονται τα χαλιά, τα ράφια παπουτσιών στο εσωτερικό του τεμένους. Έξω από το τέμενος, η αυλή, η πλατεία και τα σιντριβάνια πλένονται με ζεστό νερό. Οι εργασίες μας θα συνεχιστούν σε 24ωρη βάση κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και το ροδόνερο θα ψεκάζεται κάθε βράδυ. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όσοι έρχονται να επισκεφθούν το τέμενος της Αγίας Σοφίας θα προσευχηθούν σε ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον».

ΤουρκίαΚωνσταντινούποληΡαμαζάνιΑγία Σοφίαειδήσεις τώρα