Κόσμος|07.03.2024 21:41

Κένυα: Πήγε να ανοίξει το κατάστημά του και συνάντησε μέσα μια… ύαινα

Newsroom

Ένας επιχειρηματίας στην πόλη Νακούρου της Κένυας «σοκαρίστηκε» όταν πήγε στη δουλειά του νωρίς το πρωί της Τετάρτης και βρήκε ένα «παράξενο ζώο» στο μικρό του κατάστημα.

Έπαθε σοκ

Ο Fredrick Omungu δεν ήξερε αρχικά τι ήταν, αλλά δήλωσε ότι φοβήθηκε. «Δεν ήταν σαφώς σκύλος - νόμιζα ότι ήταν λεοπάρδαλη ή κάτι άλλο», δήλωσε στο BBC.

Κάποιοι γείτονες ήρθαν και αναγνώρισαν το ζώο ως ύαινα, η οποία υπό ορισμένες συνθήκες μπορεί να επιτεθεί σε ανθρώπους. «Σοκαρίστηκα και έμεινα μακριά. Έχω ακούσει ότι οι ύαινες είναι επικίνδυνες και μπορούν να σκοτώσουν ανθρώπους¬, δήλωσε ο κ. Omungu.

Σε λιγότερο από 30 λεπτά, δεκάδες κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον πάγκο του για να δουν το εγκλωβισμένο ζώο να κρύβεται κάτω από τον αυτοσχέδιο πάγκο. Δεν είναι σαφές πώς το ζώο κατέληξε στον πάγκο του σε μια κατοικημένη περιοχή.

Ο κ. Omungu, δήλωσε ότι είχε κλείσει την επιχείρησή του γύρω στις 20:00 τοπική ώρα το προηγούμενο βράδυ και είχε φτάσει γύρω στις 07:00 το επόμενο πρωί.

Οι φύλακες της Υπηρεσίας Άγριας Ζωής της Κένυας (KWS) ήρθαν αργότερα και αιχμαλώτισαν το ζώο.

Οι συγκρούσεις μεταξύ ζώων και ανθρώπων γίνονται όλο και πιο συχνές στην Κένυα και το τελευταίο διάστημα έχουν αναφερθεί επιθέσεις υαινών σε ανθρώπους σε διάφορα μέρη της χώρας.

ειδήσεις τώραΚένυαεπιχειρηματίας