Κόσμος|03.04.2019 14:33

Σάλος στη Βρετανία: Στρατιώτες στο Αφγανιστάν χρησιμοποιούσαν για στόχο αφίσα του Κόρμπιν (vid)

Newsroom

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ξεκινά έρευνα για τα βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν στρατιώτες στο Αφγανιστάν να εξασκούνται στη σκοποβολή. Πάνω στο στόχο που χρησιμοποιούσαν είχαν τοποθετήσει αφίσα του επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν. 

Εκπρόσωπος του στρατού σχολίασε: «Γνωρίζουμε ότι ένα βίντεο κυκλοφορεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή η συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη και δεν συνάδει με τα υψηλά πρότυπα που έχει ο Στρατός. Έχει ξεκινήσει έρευνα γι αυτό». 

Το βίντεο, διάρκειας 25 δευτερολέπτων, δείχνει τέσσερις στρατιώτες που φορούν σταρτιωτικά και μπορντό μπερέ να πυροβολούν εναντίον στόχων που είχαν τοποθετήσει περίπου δέκα μέτρα μακριά. Πάνω στον ένα από αυτούς ήταν τοποθετημένη μια αφίσα του Κόρμπιν. 

Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε στην Καμπούλ, και σύμφωνα με το Press Association, οι στρατιώτες ανήκουν στο 3ο τάγμα αλεξιπτωτιστών. Στον χώρο όπου μαγνητοσκοπήθηκε το βίντεο εκπαιδεύονται οι στρατιώτες που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία προσωπικοτήτων. Σύμφωνα με το Skynews, είναι σύνηθες το φαινόμενο να χρησιμοποιούνται πορτρέτα στην εκπαίδευσή τους. 

«Αν το βίντεο είναι αυθεντικό, είναι απαράδεκτο», έγραψε στο Twitter ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας Τομπίας Έλγουντ, ενώ εκπρόσωπος των εργατικών σχολίασε:«Η συμπεριφορά αυτή είναι ανησυχητική και απαράδεκτη. Έχουμε εμπιστοσύνη στο υπουργείο Άμυνας να ερευνήσει και να αντιδράσει στο συμβάν».

Τζέρεμι ΚόρμπινΑφγανιστάνΒρετανία