Κόσμος|13.03.2024 06:05

Σκάνδαλο μαζικών αντιγραφών σε σχολείο στην Ινδία - Έγιναν… Spiderman για να δώσουν σκονάκια

Newsroom

Εκτενής έρευνα διεξάγεται σε σχολείο στη Haryana της Ινδίας αναφορικά με σκάνδαλο μαζικών αντιγραφών σε live μετάδοση!

Συγκεκριμένα φίλοι και συγγενείς μαθητών της 10ης τάξης που έδιναν σημαντικές εξετάσεις στο σχολείο βιντεοσκοπήθηκαν να σκαρφαλώνουν στον πίσω τοίχο του κτιρίου για να περάσουν σκονάρκια στους αγαπημένους τους για να περάσουν τα τεστ που έγραφαν.

Οι αξιωματούχοι του σχολείου επέμειναν ότι δεν συνέβη καμία εξαπάτηση κατά τη διάρκεια των εξετάσεων της 10ης τάξης και ότι οι άνθρωποι απλώς προσπάθησαν να βοηθήσουν τους φίλους και τους συγγενείς τους. Ωστόσο ορισμένες πηγές ισχυρίζονται ότι αυτοί οι πραγματικοί «Spider Men» άρχισαν να σκαρφαλώνουν στο σχολείο, αφού τους δόθηκαν οι ακριβείς ερωτήσεις του τεστ και έψαξαν τις σωστές απαντήσεις σε αυτές.

Το αμφισβητεί το σχολείο

Ένα από τα βίντεο δείχνει τουλάχιστον δώδεκα άτομα να σκαρφαλώνουν στο τσιμεντένιο κτίριο και να καλούν τους μαθητές στα παράθυρα για να τους δώσουν τις απαντήσεις. Ωστόσο, παρά τις αποδείξεις της αντιγραφής, οι υπεύθυνοι του σχολείου υποστηρίζουν ότι το βίντεο δείχνει απλώς μια προσπάθεια αντιγραφής, προσθέτοντας ότι η ασφάλεια κατάφερε να αποτρέψει την εξωτερική παρέμβαση κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

«Οι άνδρες δημιουργούσαν χάος έξω από το σχολείο και δεν έγινε καμία αντιγραφή μέσα στο σχολείο. Παρόλο που προσπαθούσαν να φωνάξουν τους μαθητές μέσα στο σχολείο, φροντίσαμε να μην συμβεί τίποτα απρόσφορο» ανέφερε το προσωπικό του σχολείου σε ανακοίνωσή του.

«Το σχολείο μας δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, όλες οι αναταραχές είναι από αυτούς που βρίσκονται έξω. Δεν επιτρέπουμε καν σε κανέναν άλλον εκτός από τους μαθητές να εισέλθει στους χώρους. Δεν γίνεται καμία αντιγραφή και οι μαθητές δίνουν κανονικά τις εξετάσεις τους. Η αστυνομία περιπολεί στην περιοχή και οι αστυνομικοί είναι τοποθετημένοι σε διάφορες γωνιές της πανεπιστημιούπολης» πρόσθεσε η διευθύντρια Nidhi Rohilla.

Αντιγραφή… αυτή η μάστιγα

Η Ινδία αντιμετωπίζει εδώ και πολύ καιρό την κατάφωρη αντιγραφή στις εξετάσεις. Μάλιστα πριν μερικά χρόνια, δημοσιοποιήθηκε πάλι ένα παρόμοιο περιστατικό σε ένα σχολείο στο Μπιχάρ, όπου φίλοι και συγγενείς μαθητών της 12ης τάξης σκαρφάλωσαν στους τοίχους του σχολείου για να τους περάσουν τα σκονάκια.

εξετάσειςειδήσεις τώραΙνδίασχολείοειδήσεις