Τρόμος σε πτήση Αυστραλία - Νέα Ζηλανδία: Δεκάδες τραυματίες από αναταράξεις
NewsroomΤουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν Boeing 787 της LATAM Airlines έκανε απότομες αναταράεξεις κατά τη διάρκεια πτήσης από το Σίδνεϊ προς το Όκλαντ.
Η χιλιανή αεροπορική εταιρεία LATAM Airlines, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, απέδωσε τους τραυματισμούς σε «τεχνικό συμβάν κατά τη διάρκεια της πτήσης που προκάλεσε ισχυρή κίνηση».
Άγνωστο τι προκάλεσε το περιστατικό
Μόλις ολοκληρώθηκε η προσγείωση στο Όκλαντ, παρασχέθηκαν στους επιβάτες οι πρώτες βοήθειες ενώ περίπου 50 επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσε εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ, ενώ ένας από αυτούς βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.
Παράλληλα άγνωστο παραμένει τι προκάλεσε το περιστατικό.
Ταραχώδης εβδομάδα για την Boeing
Η εβδομάδα που πέρασε ήταν ταραχώδης, με την αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών να αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια.
Στις 4 Μαρτίου, πυρκαγιά στον κινητήρα ανάγκασε ένα Boeing 737 να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο Χιούστον του Τέξας λίγο μετά την απογείωση. Δύο ημέρες αργότερα, αναθυμιάσεις στην καμπίνα ενός Boeing 737-800 ανάγκασαν σε αναγκαστική προσγείωση στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.
Την περασμένη Πέμπτη, ένα ελαστικό έπεσε από ένα Boeing 777-200 μετά την απογείωση στο Σαν Φρανσίσκο, καταστρέφοντας ένα αυτοκίνητο. Το αεροπλάνο είχε προορισμό την Ιαπωνία, αλλά πήγε στο Λος Άντζελες όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια.
- Μινεάπολη: Οργή για τη δολοφονία του 37χρονου από βετεράνο πράκτορα - Ο Τραμπ κατηγορεί τις τοπικές Αρχές
- Σοκ και οργή: Κουτάβι βρέθηκε δεμένο και κακοποιημένο σε περιοχή της Καρδίτσας
- «Το περίμενα» λέει ο σύζυγος της καθηγήτριας που φίμωσε 13χρονο μαθητή στις Σέρρες
- Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα απολίθωμα... τέρας, ύψους 8 μέτρων - «Μια εντελώς νέα μορφή ζωής»