Κόσμος|13.03.2024 21:52

«Από το να μετρώ χρήματα σπίτι, θα φτιάξω τον Τιτανικό» - Αυστραλός μεγιστάνας δίνει 1 δισ. για το όνειρό του

Newsroom

Ένας Αυστραλός μεγιστάνας ορυχείων επιχειρεί να κάνει πάση θυσία το όνειρό του πραγματικότητά ναυπηγώντας ένα πλοίο πανομοιότυπο με αυτό του Τιτανικού!

Ο Κλάιβ Πάλμερ, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian,  ενημέρωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην εμβληματική Όπερα του Σίδνεϊ, ότι ολοκληρώνει το πιστό αντίγραφο του μοιραίου υπερωκεάνιου. Μάλιστα σε σχετικό Δελτίο Τύπου που μοίρασε στη συνέχεια στους εκπροσώπους του Τύπου αναφέρει ότι η εταιρεία του, η «Blue Star Line» θα ναυπηγήσει «το πλοίο της αγάπης, του εξαιρετικού στυλ και πολυτέλειας».

Οι αποτυχημένες απόπειρες στο παρελθόν

Από το 2012, ο 70χρονος μεγιστάνας οραματίζεται να φτιάξει τον… νέο Τιτανικό. Ωστόσο, οι εργασίες του ανεστάλησαν τρία χρόνια αργότερα μετά από διαφωνία πληρωμών μεταξύ μιας από τις εταιρείες του Πάλμερ και της κινεζικής εταιρείας Citic. Το 2018 μπήκε ξανά στο κόλπο με την υπόσχεση ότι το νέο υπερωκεάνιο θα αποπλεύσει το 2022. Ωστόσο επέρριψε την ευθύνη για τις καθυστερήσεις σχετικά με τη ναυπήγησή του στην πανδημία του κορωνοϊού.

«Από το να μετρώ χρήματα στο σπίτι… θα φτιάξω τον Τιτανικό»

Ο Κλάιβ Πάλμερ βλέποντας πως τα χρόνια περνούν δεν μπορεί να διανοηθεί πως θα περάσει στην αιωνιότητα και δεν θα έχει κάνει «τίποτα» τόσο σημαντικό. Μάλιστα σε δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε: «Θα μπορούσα, λοιπόν, να φτιάξω τον Τιτανικό. Και θα το κάνω. Είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να φτιάχνω τον Τιτανικό από το να κάθομαι στο σπίτι μου και να μετράω τα χρήματά μου».

Σύμφωνα με το πλάνο που έχει εκπονήσει, ο απόπλους του Τιτανικού ΙΙ έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2027. Ο ίδιος θεωρεί σίγουρο ότι θα βρει εγκαίρως ναυπηγείο, ώστε να ξεκινήσει η ναυπήγηση του υπερωκεάνιου, βάρους 56.000 τόνων στις αρχές του επόμενου χρόνου. Ο Τιτανικός ΙΙ θα ακολουθήσει την πορεία του ταξιδιού του αυθεντικού από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη το 1912.


Το εκτιμώμενο κόστος

Αναφορικά με το εκτιμώμενο κόστος ναυπήγησης του αντιγράφου του Τιτανικού υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και το 1 δισ. δολάρια.

Ο Πάλμερ, που δεν δείχνει να… ενοχλείται και ιδιαίτερα με το κόστος, δήλωσε ότι θα συγκεντρώσει μερικούς «από τους καλύτερους σχεδιαστές κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο» τονίζοντας ότι οι εσωτερικοί χώροι, οι καμπίνες, όπως και η αίθουσα χορού, η πισίνα και τα χαμάμ του νέου Τιτανικού, θα είναι πανομοιότυπα με εκείνα του αυθεντικού.

ειδήσεις τώραΣίδνεϊειδήσειςναυπηγείοΤιτανικός