Κόσμος|14.03.2024 17:19

Νέο αποκαλυπτικό βίντεο στη Μονή της Κύπρου: Πώς οι μοναχοί έκαναν την απάτη πιο πειστική

Newsroom

Νέο αποκαλυπτικό βίντεο με τη δράση των δυο μοναχών, από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι Κύπρου, έρχεται στο φως.

Οι μοναχοί που κατηγορούνται μεταξύ άλλων ότι εξαπατούσαν πιστούς, υφαρπάζοντας τους χρήματα, φαίνεται στο βίντεο να δείχνουν σε δυο μοναχές τον θαυματουργό Σταυρό του Αγίου Πορφυρίου.

Τι δείχνει το βίντεο

Στις 28 Δεκεμβρίου 2023, ο Ηγούμενος της Μονής, αρχιμανδρίτης Νεκτάριος δέχτηκε μοναχές στο γραφείο του και τους έδειξε το κουτί που υποτίθεται ότι έχει τον θαυματουργό Σταυρό. Προκειμένου να εξάψει την περιέργειά τους, τους ανέφερε ότι τοποθέτησε βαμβάκι ώστε να μην ξεχειλίσει το μύρο. Μάλιστα δεν δίστασε να τους πει ότι το «άγιο μύρο» τρέχει στα κεφάλια των πιστών και για αυτό έχει τοποθετημένο τον σταυρό σε κουτί.

Προκειμένου να κάνει την απάτη πιο πειστική, ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος έθεσε ως όρο στις μοναχές να μην αναφέρουν πουθενά το «θαύμα» και ως αντάλλαγμα θα τους έδινε το βαμβάκι με το μύρο από τον σταυρό.

«Δεν θέλω να κάμουμε show. Αν έθελα έφκαλλα το στες ειδήσεις τζαι έρκετουν λαοθάλασσα. Εν θέλω (Αν ήθελα το έβγαζα στις ειδήσεις και θα ερχόταν λαοθάλασσα. Δεν θέλω)», ακούγεται να λέει.

Στο τέλος ο ηγούμενος υποστηρίζει ότι «μυρώνει» ο αέρας από το μύρο του Σταυρού, με τις μοναχές να τον παρακολουθούν έκθαμβες...

απάτηειδήσεις τώραμοναχόςΚύπροςΜονή