Κόσμος|23.03.2024 10:12

Κέιτ Μίντελτον: Από το photoshop και τις θεωρίες συνωμοσίας στον καρκίνο

Newsroom

Μετά από εβδομάδες συνωμοσιών, αναλύσεων, κρυφτού, η Κέιτ Μίντλετον έκανε μια ανακοίνωση - σοκ μέσω ενός βίντεο, αποκαλύπτοντας πως δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Μέσω της βιντεοσκοπημένης ανακοίνωσης, η πριγκίπισσα της Ουαλίας έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα για τον καρκίνο συνδέοντας την ιστορία της με πολλές οικογένειες που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες, δύσκολες, στιγμές.

Το παλάτι ελπίζει τώρα να σταματήσουν οι εικασίες 

Το παλάτι ελπίζει διακαώς πως η μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με την υγεία της θα είναι το σημείο στο οποίο θα σταματήσουν οι εικασίες για εκείνη.

Οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το πού βρισκόταν τροφοδοτούσαν ένα κενό πληροφόρησης, αλλά τώρα υπάρχει μια πολύ πιο σαφής περιγραφή του τι συνέβη μετά την εγχείρησή της τον Ιανουάριο.

Όπως αναφέρει το BBC, η έντονη φημολογία που ξέσπασε ήταν μια τραυματική περίοδος για την Κέιτ και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ - και η αποκάλυψη για τη διάγνωση του καρκίνου της ξαναγράφει τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες. Και φαίνονται πολύ διαφορετικά εκ των υστέρων.

Η χημειοθεραπεία της ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου - και τώρα είναι γνωστό ότι η ανακάλυψη του καρκίνου της ήταν ο λόγος για την απουσία της από σημαντικά γεγονότα, όπως το μνημόσυνο του νονού του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Αυτές οι άλλες στιγμές της φρενίτιδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - η επεξεργασμένη φωτογραφία της Γιορτής της Μητέρας και το βίντεο με το ζευγάρι να ψωνίζει, με τους ισχυρισμούς για σωσία - ήρθαν όλες αφού η Κέιτ υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία.

Το παλάτι ζητάει να παραμείνει ιδιωτική η ζωή και θέλει να τραβήξει μια γραμμή κάτω από τη θύελλα των μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες.

Δεν θα επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντά της

Με τον βασιλιά Κάρολο να υποβάλλεται επίσης σε θεραπεία για τον καρκίνο, αυτό σημαίνει ότι οι τάξεις των ανώτερων βασιλικών είναι πλέον λιγότερες.

Η Κέιτ και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν αναμένεται πλέον να εμφανιστούν με τη βασιλική οικογένεια την Κυριακή του Πάσχα και δεν θα υπάρξει πρόωρη επιστροφή στα επίσημα καθήκοντα της πριγκίπισσας.

Και στην τελετή της Μεγάλης Πέμπτης την επόμενη εβδομάδα, που αποτελεί σταθερό σημείο του βασιλικού ημερολογίου, η βασίλισσα Καμίλα θα αντικαταστήσει τον βασιλιά Κάρολο.

Τους τελευταίους μήνες ηγείται της βασιλικής οικογένειας, πραγματοποιώντας ολοένα και περισσότερο ταξίδια μόνη της, τα οποία κάποτε θα ήταν ευθύνη του συζύγου της. Και τα διεθνή ταξίδια, φαίνεται να έχουν ανασταλεί σε μεγάλο βαθμό.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συνεχίζει το πρόγραμμά του, αλλά είναι πιθανό να περιορίσει τα ταξίδια του, στην προσπάθειά του να μείνει κοντά στην οικογένεια.

Η σημασιολογία του βίντεο

Το βίντεο πάντως της Κέιτ, είναι μια υπενθύμιση του γιατί οι Βρετανοί ελπίζουν να αναρρώσει πλήρως. Υπάρχει μια αφοπλιστική ευθύτητα σε αυτή τη συζήτηση σε ένα παγκάκι, με ανοιξιάτικα λουλούδια στο φόντο. Ήταν σχεδόν το αντίθετο της επεξεργασίας που υπέστη η φωτογραφία με τα παιδιά της που ανήρτησε και προκάλεσε σάλο λόγω του photoshop.

 

Η Κέιτ έδωσε ένα απογοητευτικό μήνυμα, αλλά με μια θετική προσδοκία ότι θα γίνει καλά και θα αναρρώσει σύντομα.

Όπως είπε στο μήνυμά της, σκέφτεται τις οικογένειες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Αυτές οι οικογένειες θα γνωρίζουν ότι το να ανακαλύπτεις ότι ένα αγαπημένο σου πρόσωπο έχει καρκίνο σε κάνει να σταματάς και να κάνεις έναν απολογισμό και να βάζεις άλλα πράγματα σε μια προοπτική.

«Όλοι όσοι αντιμετωπίζουν αυτή την ασθένεια, σε οποιαδήποτε μορφή, παρακαλώ να μην χάνουν την πίστη ή την ελπίδα». Δεν είστε μόνοι», τόνισε η πριγκίπισσα.

ΒρετανίαΚέιτ Μίντλετονκαρκίνοςπαλάτιειδήσεις τώρα