Κόσμος|26.03.2024 19:00
Τουρκία: Τρίτη πτήση για το drone ANKA 3 – Έμεινε δυο ώρες στον αέρα
NewsroomΓια δυο ώρες κατάφερε να παραμείνει στον αέρα κατά την τρίτη πτητική δοκιμή του το νέο, πιο εξελιγμένο επανδρωμένο αεροσκάφος ANKA 3, που αναπτύχθηκε από την τουρκική αμυντική βιομηχανία.
Η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία συνεχίζει τις δοκιμές στο ANKA 3, του οποίου η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2023.
Κατά τη σημερινή δοκιμή έμεινε στον αέρα για δυο ώρες, έφτασε σε ταχύτητα 160 κόμβων και ανέβηκε σε υψόμετρο 10 χιλιάδων ποδιών. Κατά τη διάρκεια της πτήσης πραγματοποιήθηκαν επίσης δοκιμές αυτόματου πιλότου και μηχανικής πτήσης.
Τα χαρακτηριστικά του ANKA 3
Η κατασκευή του μη επανδρωμένου ANKA 3 ξεκίνησε το 2022. Το ANKA 3 είναι ταχύτερο χάρη στον κινητήρα τζετ, έχει μεγάλη ικανότητα μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου και είναι λιγότερο ορατό στο ραντάρ.
Διαβάστε ακόμη
- Πώς η ιρανική επίθεση στο Ντιέγκο Γκαρσία αλλάζει τα δεδομένα - «Στο στόχαστρο ακόμη και οι ΗΠΑ»
- Η στρατηγική της ελεγχόμενης αναμονής: Τα διλήμματα του Μεγάρου Μαξίμου προ των αποφάσεων
- Δολοφονία Κλεομένη: Προφυλακίστηκε ο 19χρονος που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ
- Στον ανακριτή ο Τσαγκαράκης: Φωτογραφίες από όσα κατάσχεσε η ΕΛΑΣ - 190.000 ευρώ και μόλις 7 γνήσια έργα ανάμεσα σε εκατοντάδες πλαστά