Το ινδικό πολεμικό ναυτικό απελευθέρωσε πλοίο που είχε καταληφθεί από πειρατές
NewsroomΤο ινδικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε ένα ιρανικό αλιευτικό, το οποίο είχε καταληφθεί χθες, Παρασκευή, στην Αραβική Θάλασσα από εννέα ένοπλους πειρατές, και διέσωσε αλώβητο το πλήρωμά του.
Το αλιευτικό Al-Kambar 786 βρισκόταν στις 28 Μαΐου νοτιοδυτικά του νησιού Σοκότρα της Υεμένης, όταν αναφέρθηκε πως κατελήφθη από πειρατές, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού.
Η επιχείρηση διήρκησε 12 ώρες
Το πλοίο αναχαιτίσθηκε από τα ινδικά πολεμικά πλοία INS Sumedha και INS Trishul και ακολούθησαν «πάνω από 12 ώρες εντατικών τακτικών ελιγμών» που ανάγκασαν τους πειρατές να παραδοθούν, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό.
Το πλήρωμα του αλιευτικού, που αποτελούνταν από 23 Πακιστανούς πολίτες, είναι ασφαλές, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.
«Ομάδες ειδικών του Ινδικού Πολεμικού Ναυτικού ελέγχουν το αλιευτικό για να το συνοδεύσουν σε ασφαλή περιοχή για να επαναλάβει τις συνήθεις αλιευτικές δραστηριότητές του», προστίθεται στην ανακοίνωση.
- Ο «T-Rex του ωκεανού»: Ο θηρευτής στο μέγεθος λεωφορείου που κυριαρχούσε πριν 80 εκατομμύρια χρόνια
- Τους έπιασαν στα πράσα να πετάνε μπάζα στο δάσος: «Πήρα το στειλιάρι, κάθε μέρα παίζουμε τις ζωές μας»
- Πέθανε ο άνδρας που έζησε τρία χρόνια με το ήπαρ της Έμμας - Το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας της
- Γεωργιάδης για συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα: «Είσαι πάμφτωχος; Έχεις δίπλα το Φάληρο να κάνεις τζάμπα μπάνιο»