Κόσμος|31.03.2024 13:11

Βασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη επίσημη εμφάνιση μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Newsroom

Ο βασιλιάς Κάρολος μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα έφτασαν για την πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, με τον μονάρχη να επιστρέφει σταδιακά στη δημόσια ζωή, έπειτα από την αποκάλυψη ότι διαγνώστηκε με καρκίνο.

«Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ ανυπομονούσε να επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα»

Όπως αναφέρουν και πηγές του Μπάκινγχαμ η προγραμματισμένη παρουσία του Βασιλιά στη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ, είναι «σημάδι ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, προς την επανέναρξη των συνηθισμένων βασιλικών του καθηκόντων». Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ ανυπομονούσε να επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα, με ένα μέλος της οικογένειας του να υποστηρίζει  ότι είναι «πολύ απογοητευμένος» που οι θεραπείες για τον  καρκίνο τον άφησαν στο περιθώριο.

Τον βασιλιά συνόδευσαν η πριγκίπισσα Άννα, ο σύζυγός της σερ Τίμοθι Λόρενς, ο δούκας και η δούκισσα του Εδιμβούργου, καθώς και ο πρίγκιπας Άντριου και η πρώην σύζυγός του Σάρα, δούκισσα της Υόρκης.

Απουσιάζουν ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας

Αντίθετα ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν θα παρευρεθούν σήμερα στη λειτουργία του Πάσχα, καθώς η Κέιτ Μίντλετον, η οποία συγκλόνισε τον κόσμο με την ανακοίνωσή της ότι πάσχει από καρκίνο, συνεχίζει να αναρρώνει κατ' ιδίαν. Το ζευγάρι θα περάσει τις πασχαλινές διακοπές με τα παιδιά τους στο Amner Hall.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ απευθυνόμενος στους πιστούς στην εκκλησία του Καντερμπουρυ, στην έναρξη της θείας λειτουργίας, τους κάλεσε  να προσευχηθούν για την πριγκίπισσα της Ουαλίας και τον Βασιλιά, που και οι δύο έχουν διαγνωστεί με καρκίνο.

Είπε ότι άκουσε με «συμπόνια και συμπάθεια» καθώς η Κέιτ έλεγε στον κόσμο για τη διάγνωση του καρκίνου σε ένα συγκινητικό βίντεο.

«Στη ζωή μας υπάρχουν στιγμές που μας αλλάζουν για πάντα», είπε ο Τζάστιν Γουέλμπι στον Καθεδρικό Ναό στο Κάρντιφ.

ειδήσειςειδήσεις τώραπρίγκιπας ΟυίλιαμΒασιλιάς ΚάρολοςΒρετανίαΚέιτ ΜίντλετονΑγγλία