Κόσμος|08.04.2024 21:57

Τουρκία – Πρόεδρος CHP: Ιμάμογλου ή Γιαβάς στις προεδρικές εκλογές του 2028

Μαρία Ζαχαράκη

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκιούρ Οζέλ, αποκάλυψε τα ονόματα των δύο υποψηφίων που θα προταθούν για τη θέση του προέδρου από την πλευρά της αντιπολίτευσης στις προσεχείς προεδρικές εκλογές του 2028. Σύμφωνα με τον Οζέλ, οι επιλογές είναι μεταξύ του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, και του δημάρχου της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς.

«Όταν έρθει η μέρα, ένας από τους φίλους μας θα γίνει πρόεδρος, θα είναι ο υποψήφιος», δήλωσε ο Οζέλ σε συνέντευξή του στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα ‘Σαμπάχ’, που ξάφνιασε σήμερα φιλοξενώντας τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας.

«Το πέναλτι το χτυπάει ο καλύτερος»

Αναφερόμενος στον εαυτό του, ο Οζγκιούρ Οζέλ περιέγραψε τον εαυτό του ως προπονητή και έκλεισε την πόρτα στη δική του υποψηφιότητα.

«Όταν κερδίζεται ένα πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ο προπονητής δεν λέει 'άσε με να σκοράρω'... Βάζει τον καλύτερο παίκτη του να σκοράρει. Οι δήμαρχοί μας έχουν πολλά καλά πράγματα να κάνουν και οι δύο», τόνισε.

Επιπλέον, ο Οζέλ δήλωσε ότι θα ζητήσει ραντεβού από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και προέβη σε σχόλια που υποδεικνύουν μια νέα πολιτική προσέγγιση από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα. «Θα τηλεφωνήσω στον κ. πρόεδρο την ημέρα του Μπαϊραμιού. Θα τον συγχαρώ για το Μπαϊράμι. Μετά θα του πω κάποια πράγματα. Αλλά... ποτέ, μα ποτέ δεν θα δείξω ασέβεια προς τους θεσμούς», κατέληξε. 

εκλογές Τουρκίαειδήσεις τώραΕκρέμ ΙμάμογλουΜανσούρ ΓιαβάςΤουρκία