Κόσμος|09.04.2024 21:45

Γάζα: Θα γίνει επίθεση στη Ράφα; Τι απαντά στο OPEN στρατιωτικός συντάκτης του Ισραήλ

Newsroom

Σε ένα από τα τούνελ της Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας βρέθηκε ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού καναλιού του Ισραήλ I24 Ματίας Ινμπαρ πραγματοποιώντας ρεπορτάζ εν μέσω σφοδρών μαχών.

Τι είπε για τις συνθήκες

Για όσα έζησε και είδε, μίλησε στο Open. «Ήταν δύσκολο να αναπνεύσει κανείς. Όταν φτάσαμε, εκεί που τους κρατούσαν (τους ομήρους), δεν υπάρχει άλλη λέξη (να το περιγράψω) πέρα από κλουβιά. Είναι κλουβιά. Προσπάθησα, πιστέψτε με, προσπάθησα να βάλω τον εαυτό μου στη θέση των ομήρων. Είναι αδύνατο. Είναι αδύνατο. Αν δεν το ονομάσουμε σύγχρονη σκλαβιά, τότε τι είναι σκλαβιά;» σημείωσε.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι «τουλάχιστον δώδεκα όμηροι κρατούνταν μέσα στο τούνελ, από τους οποίους οι τρεις απελευθερώθηκαν. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρουμε ποιοι αρχηγοί (της Χαμάς) κοιμόντουσαν εκεί πέρα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι βρίσκονταν σε  δύο μέτρα απόσταση από τους ομήρους».

Θα επιτεθεί το Ισραήλ στη Ράφα;

Σε ερώτηση για το αν τα στρατεύματα του Ισραήλ προετοιμάζονται για μια επίθεση στη Ράφα ο δημοσιογράφος απάντησε: «Πρώτον, ναι και δεύτερον επειδή δεν γίνεται να ολοκληρώσουν (οι ισραηλινές δυνάμεις) την χερσαία επιχείρηση, χωρίς να διαβεβαιώσουν ότι έχουν τον έλεγχο των συνόρων μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου, επειδή από εκεί ακριβώς μεταφέρονται  όλα τα πυρομαχικά  και μετακινούνται οι  τρομοκράτες από τη Γάζα στην Αίγυπτο».

ΧαμάςΛωρίδα της Γάζαςειδήσεις τώραΙσραήλ