Ρωσία: Πάνω από 6.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους σε ρωσική επαρχία λόγω πλημμυρών
NewsroomΠάνω από 6.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών στη ρωσική περιοχή Κουργκάν, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.
Ο κατακλυσμός που προκλήθηκε από τα χιόνια που λιώνουν ανάγκασε πάνω από 110.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στα Ουράλια της Ρωσίας, στη Σιβηρία και το Καζακστάν αφού μεγάλα ποτάμια, όπως ο Ουράλης, που διαρρέει το Καζακστάν και εκβάλλει στην Κασπία, υπερχείλισαν.
Οι ρωσικές αρχές προειδοποίησαν σήμερα ότι η κατάσταση παραμένει «δύσκολη» στην περιοχή Όρενμπουργκ, στα Ουράλια, μια από τις περιοχές που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τις ιστορικές πλημμύρες που σημειώνονται στη Ρωσία αλλά και στο γειτονικό Καζακστάν εδώ και μέρες.
Στην περιοχή Τομσκ, στη Σιβηρία, τα νερά του ποταμού Τομ έχουν κατακλύσει τους δρόμους, πλημμυρίζοντας ορισμένα σπίτια και αποκόπτοντας τρία χωριά από την περιφερειακή πρωτεύουσα, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους αυτές τις τελευταίες ημέρες, κυρίως στο Καζακστάν, αλλά επίσης και στη Ρωσία. Και σε ορισμένες περιοχές, η στάθμη του νερού συνεχίζει να ανεβαίνει.
«Τεταμένη η κατάσταση»
Ο υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Αλεξάντρ Κουρένκοφ βρίσκεται στην περιοχή του Όρενμπουργκ, «όπου η κατάσταση αναφορικά με τις πλημμύρες παραμένει τεταμένη», όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες του στο Telegram.
Η στάθμη στον ποταμό Ουράλη στην περιοχή αυτή έφθασε τα 10,6 μέτρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Ξεπέρασε το επίπεδο που θεωρείται «κρίσιμο» καθώς και το ρεκόρ των 9,46 μέτρων που καταγράφηκε το 1942.
«Η πλημμύρα αυτής της χρονιάς ξεπερνά όλα τα ιστορικά δεδομένα παρατήρησης» στην περιοχή, δήλωσε η δημοτική αρχή του Όρενμπουργκ στο Telegram, επικαλούμενη τον περιφερειακό κυβερνήτη.
- Άμεση Ανάλυση: Η δήλωση Μητσοτάκη αντικατοπτρίζει την αμηχανία μπροστά στο πραγματικό πολιτικό πρόβλημα
- Διεκόπη η δίκη για τα Τέμπη: Συνεχίζεται στις 27 Απριλίου - Αναμένεται υποστήριξη της κατηγορίας και από το Ελληνικό Δημόσιο
- Ποια Σελήνη; Αστροναύτης του Artemis έκανε διαστημικό ντους και προκάλεσε πανικό με το κορμί του!
- Αυτή είναι η ερώτηση που ξέρει να απαντήσει μόνο 1 στους 100 Έλληνες! Στέρησε 30.000 ευρώ από παίκτρια