Κόσμος|14.04.2024 09:11

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ

Newsroom

Οι Αρχές της Αυστραλίας ταυτοποίησαν τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι και δεκάδες να τραυματιστούν σοβαρά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας πρόκειται για άνδρα 40 ετών ο οποίος προερχόταν από τη βορειοανατολική πολιτεία του Κουίνσλαντ και ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές.

«Δεν υπάρχει ακόμα τίποτα που να έχουμε… δεν έχουμε συλλέξει πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι αυτό οδηγήθηκε από κάποιο συγκεκριμένο κίνητρο, ιδεολογία ή άλλο», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Ηρωίδα η αστυνομικός που επενέβη»

Ο δράστης, ο Τζόελ Κάουτσι, καταδιώχθηκε και σκοτώθηκε από μια αστυνομικό, το θάρρος της οποίας χαιρετίσθηκε.

Όπως φαίνεται έδρασε μόνος του, δήλωσε ο αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Για όλους εμάς αυτό το βράδυ, οι φρικτές σκηνές του Μποντάι Τζάνκσιον ξεπερνούν τις λέξεις», δήλωσε.

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του θάρρους περαστικών που αλληλοβοηθήθηκαν και της αστυνομικού που επενέβη αψηφώντας τον κίνδυνο. «Είναι βεβαίως μια ηρωίδα. Χωρίς καμιά αμφιβολία έσωσε ζωές ενεργώντας έτσι», δήλωσε.

νεκροίΣίδνεϊΜακελειόεμπορικό κέντροειδήσεις τώραειδήσειςΑυστραλία