Κόσμος|14.04.2024 17:05

Ανταποκρίτρια OPEN στο Ισραήλ: Η νύχτα τρόμου και η εφαρμογή που ενημερώνει για την απειλή

Newsroom

Η ιρανική επίθεση στο Ισραήλ που εξαπολύθηκε κατά τις νυκτερινές ώρες του Σαββάτου (13/4) με σμήνος αποτελούμενο από περισσότερα από 300 εκρηκτικά drones και πυραύλους που στόχευσαν ισραηλινούς στόχους, σε αντίποινα για την επίθεση του Ισραήλ στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό προκάλεσε τον φόβο και τον τρόμο των πολιτών.

Η Αδαμαντία Λιόλιου περιέγραψε στο OPEN τις στιγμές αγωνίας των κατοίκων του Ισραήλ και όλα όσα εκτυλίχθηκαν τις βραδινές ώρες. «Οι πολίτες γνωρίζουν τι ακριβώς μπορεί να συμβεί αν φτάσει drone ή πύραυλος στο Ισραήλ. Υπάρχει εφαρμογή που ενημερώνει για την απειλή που έρχεται και πρέπει να γνωρίζουν τα μέτρα ασφαλείας. Όταν στρέφεις τα μάτια στον ουρανό βλέπεις τις ρουκέτες αναχαίτισης που αναχαιτίζουν τα drone και τους πυραύλους που απειλούν τη χώρα. Μετά από δευτερόλεπτα ακούγεται και ο ήχος της έκρηξης» υπογράμμισε η απεσταλμένη του OPEN.

Και συνεχίζει η Αδαμαντία Λιόλιου: «Οι πολίτες είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με το συγκεκριμένο ζήτημα. Το προηγούμενο διάστημα δέχονταν ρουκέτες από τη Χαμάς. Τώρα από το Ιραν. Είναι μια καθημερινότητα το συγκεκριμένο φαινόμενο να υπάρχουν συνεχείς απειλές. Μάλιστα ακούγεται έντονα ο ήχος από τις αναχαιτίσεις. Είναι χαρακτηριστικός ο ήχος. Παράλληλα, την ίδια ώρα ακούγεται και ο ήχος των μαχητικών αεροσκαφών για τη μεγαλύτερη επόπτευση του εναέριου χώρου».

Αναχαιτίστηκε το 99% των επιθέσεων

Οι Αρχές του Ισραήλ υπογραμμίζουν πως περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν κατά τη διάρκεια της νύχτας, το 99% των οποίων αναχαιτίστηκαν.

Μάλιστα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι μερικές από τις εκτοξεύσεις ήταν από το Ιράκ και την Υεμένη – εκτός από το Ιράν.

Στην εντατική 7χρονο κορίτσι

Από τα θραύσματα πυραύλου τραυματίστηκε ένα επτάχρονο κορίτσι από την περιοχή Αράντ, το οποίο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και τώρα νοσηλεύεται στην παιδιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας.

Παράλληλα άλλα οκτώ άτομα νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση, λόγω τραυματισμών από θραύσματα, ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία λόγω κρίσης άγχους.

dronesειδήσεις τώραΙσραήλπύραυλοςειδήσειςεπίθεσηΙράν