Κόσμος|05.04.2019 17:18

Τα social media «μπλοκάρουν» τα ξενοδοχεία του Μπρουνέι εξαιτίας του ομοφοβικού νόμου

Newsroom

Μετά τη δημοσιοποίηση του νόμου που ψήφισε το Μπρουνέι για τον θάνατο δια λιθοβολισμού για τους ομοφυλόφιλους και όσους διαπράττουν μοιχεία, πολλές οργανώσεις, celebrities αλλά και απλοί πολίτες εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους στην ομοφοβική νομοθεσία του σουλτανάτου, καλώντας τον κόσμο να μποϊκοτάρει τα ξενοδοχεία του κρατιδίου. 

Πρώτος στο κάλεσμα για μποϊκοτάζ έσυρε τον χορό ο ηθοποιός Τζωρτζ Κλούνεϊ, ενώ ακολούθησαν και άλλοι διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ και όχι μόνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τα πιο πολυτελή και γνωστά ξενοδοχεία του Μπρουνέι, που ανήκουν στον σουλτάνο του, να χάσουν τις σελίδες τους στα social media, είτε επειδή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις διέγραψαν είτε επειδή τις κατέστησαν μη προσβάσιμες. 

T

Επιπλέον, πολλές εταιρείες διέκοψαν τη συνεργασία τους με τα ξενοδοχεία αυτά, βγάζοντας σχετικές ανακοινώσεις στα social media, με το hashtag #bruneiboycott. 

T
T

Παράλληλα, το TripAdvisor απαγόρευσε την υποβολή κριτικών για τα ξενοδοχεία του Μπρουνέι, εξηγώντας με αυτόματο μήνυμα ότι αυτό συμβαίνει «εξαιτίας ενός πρόσφατου συμβάντος που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των Μέσων». 

νόμοςΜπρουνέιομοφυλόφιλοι