Κόσμος|17.04.2024 20:57

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ Ισραήλ σε OPEN για απάντηση σε Ιράν: «Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ακόμα και χωρίς υποστήριξη συμμάχων»

Newsroom

To Τελ Αβίβ είναι αποφασισμένο να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στο Ιράν, ότι «επιθέσεις όπως αυτή που έκανε δεν θα περάσουν αναπάντητες ακόμα και χωρίς την υποστήριξη των συμμάχων».

Αυτό επεσήμανε και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ Άλεξ Γκαντλέρ μιλώντας στην απεσταλμένη του OPEN στο Ισραήλ Αδαμαντία Λιόλιου.

«Αυτό που έκανε το Ιράν, το να επιτεθεί από του έδαφός του ήταν πρωτοφανές. Εκτόξευσαν 300 drones, ρουκέτες και πυραύλους στο Ισραήλ. Δε νομίζω ότι οποιαδήποτε χώρα θα το δεχόταν. Χρειαζόμαστε ένα συνασπισμό χωρών να συνεργαστούν για να σταματήσουν το Ιράν» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Είναι πολύ πιθανό να επιτεθεί το Ισραήλ στο Ιράν από άποψη στρατηγικής. Ο στρατός του Ισραήλ μπορεί να το κάνει, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ μπορούν να το εκτελέσουν. Αυτή η δυνατότητα είναι στο τραπέζι και νομίζω ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη το καταλαβαίνουν. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

«Δεν είναι μόνο πρόβλημα του Ισραήλ αλλά και όλου του κόσμου»

«Η διαμάχη Ισραήλ-Ιράν δεν αφορά μόνο το Τελ Αβίβ αλλά ολόκληρο τον κόσμο¬ εξηγεί ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ Άλεξ Γκαντλέρ στη συνέχεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην Αδαμαντία Λιόλιου. Όπως αναφέρει σχετικά: «Δεν είναι μόνο πρόβλημα του Ισραήλ. Είναι όλου του κόσμου επειδή το Ιράν προσπαθεί να γίνει κράτος-πυρηνική δύναμη, Το Ιράν δεν απειλεί μόνο το Ισραήλ αλλά απειλεί την περιοχή, συνεπώς τον κόσμο. Πρέπει να καταλάβουν όλοι για το τι είναι ικανό το Ιράν και τι πρέπει να κάνουμε ως συμμαχία».

Ιράνειδήσειςειδήσεις τώραΙσραήλ