Τουρκικά ΜΜΕ: Το Ισραήλ πλήττει θέσεις της Χεζμπολάχ στα νότια Σύνορα της Συρίας
Μαρία ΖαχαράκηΣε μια έντονη κλιμάκωση των στρατιωτικών ενεργειών στη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ φέρεται να έχει εξαπολύσει οργανωμένη επίθεση με ρουκέτες και κατά στρατιωτικών στόχων στα νότια σύνορα της Συρίας, στοχεύοντας θέσεις της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ και τα αμυντικά συστήματα του στρατού του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε στις 02:55 τοπική ώρα, προκάλεσε υλικές ζημιές σε διάφορα κρίσιμα σημεία κατά μήκος των συνόρων. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι ισραηλινές δυνάμεις επικεντρώθηκαν σε στρατιωτικές βάσεις που χρησιμοποιούνται από τη Χεζμπολάχ και σε θέσεις όπου φυλάσσονται συστήματα αεράμυνας του συριακού καθεστώτος.
Η επιχείρηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών του Ισραήλ να περιορίσει τις ενέργειες της Χεζμπολάχ και άλλων ένοπλων ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν στην περιοχή.
- Η Ευρώπη μπροστά σε νέο ενεργειακό σοκ - Πετρέλαιο, ντίζελ και φυσικό αέριο σε «κόκκινο» συναγερμό
- Τα μηνύματα Δένδια, ο Σαμαράς που ανησυχεί κι άλλους εκτός από το Μαξίμου και ο Ρούμπιο που δίνει στήριξη πριν καν προσγειωθεί
- «Σπίτι μου 3» στην Περιφέρεια: Πόσες κατοικίες πληρούν τα κριτήρια - Η πραγματική εικόνα σε 10 Δήμους
- «Ραντεβού» για τα γαλάζια γενέθλια: Φλερτ στους απογοητευμένους ψηφοφόρους και επιχείρηση συσπείρωσης