Κόσμος|19.04.2024 21:36

Νέα Υόρκη: Η στιγμή που άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα δικαστήρια κατά τη δίκη του Τραμπ

Newsroom

Σοκάρει το βίντεο από τη στιγμή που άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από δικαστική αίθουσα ενός δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και απομακρύνθηκε, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του CNN που βρίσκονται στο σημείο, αναφέροντας πως η μυρωδιά καπνού και καμένης ανθρώπινης σάρκας έχει «καλύψει» τα πάντα.

Το σοκαριστικό βίντεο

Προσοχή σκληρές εικόνες:

Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης βρίσκεται ήδη υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας δεδομένης της καθημερινής παρουσίας του πρώην προέδρου στη δικαστική αίθουσα.

Τυλιγμένος στις φλόγες για πολλή ώρα

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε αρχικά τον άνδρα να πετάει φυλλάδια στον αέρα και μετά τον είδε να περιλούζεται από ένα μπιτόνι και να βάζει φωτιά στον εαυτό. «Σε εκείνο το σημείο σκέφτηκα: "Ωχ Χριστέ μου, τι πρόκειται να δουν τα μάτια μου;"» αφηγήθηκε ο μάρτυρας στο Reuters.

Ο μάρτυρας, που αρνήθηκε να δώσει το επίθετό του, είπε ότι ο άνδρας ήταν τυλιγμένος στις φλόγες για αρκετά λεπτά. «Βλέπω μπροστά μου έναν εντελώς απανθρακωμένο άνθρωπο», είπε ένας δημοσιογράφος του CNN σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Ένας αξιωματούχος έκτακτης ανάγκης της Νέας Υόρκης είπε ότι ένα άτομο μεταφέρθηκε με φορείο σε νοσοκομείο αφού προφανώς αυτοπυρπολήθηκε. Η αιτία του συμβάντος δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί.

Άλλοι μάρτυρες είπαν ότι ο άνδρας φαινόταν ήρεμος προτού αρχίσει να περιλούζεται με υγρό. «Είναι δύσκολο να το συλλάβει αυτό ανθρώπινος νους», τόνισε στο Reuters ένας άλλος μάρτυρας, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το όνομά του.

ΗΠΑειδήσεις τώραΝέα ΥόρκηΝτόναλντ Τραμπ