Κόσμος|24.04.2024 23:15
Διαδηλώσεις κατά του Γερμανού προέδρου στην Άγκυρα εξαιτίας στήριξης στο Ισραήλ
Μαρία ΖαχαράκηΣε έντονες διαμαρτυρίες προχώρησαν σήμερα οργανώσεις και διαδηλωτές εναντίον του Γερμανού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ στην Άγκυρα, αποδοκιμάζοντας τη στήριξή του προς το Ισραήλ.
«Δεν θέλουμε σιωνιστές στην Τουρκία»
Η Πλατφόρμα Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης της Άγκυρας, εξέφρασε την αντίθεσή της στην παρουσία του Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με συνθήματα όπως «Δεν θέλουμε σιωνιστές στην Τουρκία» και «Ελευθερία στην Παλαιστίνη».
Η ομάδα που συγκεντρώθηκε κοντά στη Σχολή Γλωσσών, Ιστορίας και Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, την οποία επισκέφτηκε ο Σταϊνμάγερ, αποδοκίμασε επίσης την αυτοκινητοπομπή του Γερμανού προέδρου.
Οι διαδηλωτές κάλεσαν τη γερμανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει αυτήν την πολιτική, η οποία χαρακτηρίστηκε ως μια "μαύρη κηλίδα" για τη Γερμανία.
Διαβάστε ακόμη
- «Πρέπει οπωσδήποτε να χάσουν, είναι εχθροί μου» - Νέα αποκαλυπτικά μηνύματα στη δικογραφία για τα στημένα στο μπάσκετ
- Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Pizza Fan: Βρέθηκε μυστική κρύπτη με 1,1 εκατ. στη βίλα του ιδιοκτήτη - 21 συλλήψεις μέχρι στιγμής
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κάτω από το 25% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου - Ντέρμπι για τη δεύτερη θέση
- Ανεξέλεγκτοι πράκτορες AI αποκτούν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς στις ΗΠΑ