Κόσμος|26.04.2024 11:10

«Επιχείρηση γέφυρα του Μενάι»: Στο παλάτι ανανεώνουν τα σχέδια για την κηδεία του βασιλιά Καρόλου

Newsroom

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την πορεία της υγείας του βασιλιά Καρόλου, ο οποίος έχει σταματήσει να κάνει δημόσιες εμφανίσεις από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο. 

Το Μπάκιγχαμ έχει αφήσει να διαρρεύσει ότι ο 75χρονος βασιλέας  ανταποκρίνεται καλά στις θεραπείες, ωστόσο παλιός φίλος της βασιλικής οικογένειας, που μίλησε στο Daily Beast, δήλωσε ότι η εξέλιξη της υγείας του δεν είναι ενθαρρυντική.

«Είναι αποφασισμένος να νικήσει τον καρκίνο και όλοι έχουν πέσει πάνω του. Όλοι παραμένουν αισιόδοξοι, αλλά είναι πραγματικά πολύ άρρωστος. Περισσότερο από ό,τι αφήνουν να φανεί», είπε χαρακτηριστικά. 

Εντωμεταξύ στο παλάτι ανανεώνουν συχνά τα σχέδια της κηδείας του βασιλιά Καρόλου, προκειμένου να είναι όλα στην εν τέλεια, όταν έρθει η στιγμή. Ανώτερος αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία τυπική διαδικασία που δεν συνδέεται με την πορεία της υγείας του βασιλιά.

Επιχείρηση «η γέφυρα του Μενάι» 

«Η κηδεία της βασίλισσας πήγε πολύ καλά και έθεσε ψηλά τον πήχη. Δεν είναι κάτι συναισθηματικό. Είναι μια σοβαρή δουλειά», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος που ασχολείται με τον προγραμματισμό των βασιλικών κηδειών.

Το σχέδιο για την κηδεία του Βασιλιά Καρόλου εκπονήθηκε μία μέρα μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ και φέρει την ονομασία γέφυρα του Μενάι, που συνδέει την Ουαλία με το νησί  Anglesey.

« Η Household Division, υπό τον υποστράτηγο Τζέιμς Μπόουντερ, αναλαμβάνει την ηγεσία - δηλαδή επτά τάγματα της Φρουράς. Στη συνέχεια, έχουμε, τα τάγματα του πεζικού και του  ιππικού, το ναυτικό, την αεροπορία. Αυτό είναι μόνο το τελετουργικό τέλος», επεσήμανε στρατιωτική πηγή.

«Χρειάζεται μια γιγαντιαία επιχείρηση για την ασφάλεια των καλεσμένων, επειδή κάθε VIP στον πλανήτη θα είναι εκεί. Μιλάμε για τα πάντα, από την αντιπυραυλική άμυνα μέχρι την προστασία για επίθεση από λύκο», πρόσθεσε.

καρκίνοςκηδείαΒρετανίαΒασιλιάς Κάρολοςειδήσεις τώρα