Κόσμος|27.04.2024 23:13

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά την ανατροπή της καταδίκης του

Newsroom

Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανέτρεψε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό το 2020, ζητώντας να διεξαχθεί νέα δίκη. Ο πάλαι ποτέ μεγιστάνας, όπως έγινε γνωστό, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Γουάινστιν, 72 ετών, εκτίει ποινή 23 ετών σε φυλακή της Νέας Υόρκης μετά την καταδίκη του για βιασμό βοηθού τηλεοπτικής και κινηματογραφικής παραγωγής το 2006 και βιασμό μιας επίδοξης ηθοποιού το 2013.

«Είναι κάπως σαν ναυάγιο..»

«Έχει πολλά προβλήματα. Κάνει κάθε είδους εξετάσεις. Είναι κάπως σαν ναυάγιο όσον αφορά την υγεία του», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο δικηγόρος του 72χρονου, για τη νοσηλεία του μετά την ανατροπή μίας από τις καταδίκες του για βιασμό.

Σωρεία κατηγοριών

Περισσότερες από 80 γυναίκες κατηγόρησαν τον βραβευμένο με Όσκαρ παραγωγό για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση. Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε με πλειοψηφία 4- 3 ότι ο αρχικός δικαστής είχε κάνει λάθος επιτρέποντας να καταθέσουν γυναίκες που δεν ήταν μέρος της υπόθεσης. «Τα νέα σήμερα δεν είναι μόνο απογοητευτικά, αλλά είναι βαθιά άδικα», ανέφερε μέλος πίσω από το κίνημα #MeToo.

Χάρβεϊ ΓουάινστινειδήσειςδίκηMeTooβιασμόςειδήσεις τώρα