Κόσμος|02.05.2024 05:43

Κίνα: Πρώτο δοκιμαστικό ταξίδι για το αεροπλανοφόρο Fujian - Εντυπωσιακό βίντεο

Newsroom

Το πρώτο του δοκιμαστικό ταξίδι πριν την ένταξή του στον στόλο της Κίνας έκανε το νέο υπερσύγχρονο αεροπλανοφόρο Fujian, το οποίο καθελκύστηκε το 2022. 

Το κινεζικό αεροπλανοφόρο απέπλευσε από το λιμάνι της Σαγκάης και θα διανύσει μία απόσταση 80 μιλίων, ώστε να αξιολογηθεί σε πραγματικές συνθήκες στη θάλασσα.

Η ναυτική αξιολόγηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, περίπου 80 μίλια από το ναυπηγείο Jiangnan, όπου το τερατώδες πλοίο κατασκευαζόταν για περισσότερα από έξι χρόνια, όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση Ναυτικής Ασφάλειας της Σαγκάης.

Δείτε τον απόπλου του Fujian από το λιμάνι της Σαγκάης:

Από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα στον κόσμο

Με εκτόπισμα 80.000 μετρικών τόνων, το Fujian υπερτερεί των δύο ενεργών αερομεταφορέων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του Ναυτικού (PLAN), το Shandong 66.000 τόνων και το Liaoning 60.000 τόνων. Μόνο το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών διαθέτει μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα από το Fujian.

Το βασικό χαρακτηριστικό του Fujian είναι ένα ηλεκτρομαγνητικό σύστημα καταπέλτη που θα του επιτρέψει να εκτοξεύσει μεγαλύτερα και βαρύτερα αεροσκάφη από τα Shandong και Liaoning.

ειδήσεις τώρααεροπλανοφόροΣανγκάηΠολεμικό ΝαυτικόΚίνα