Ουκρανία: Η νέα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών είναι φτιαγμένη με ΑΙ
NewsroomΗ Ουκρανία παρουσίασε την νέα εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, η οποία δημιουργήθηκε από... τεχνητή νοημοσύνη.
Η Victoria Shi θα κάνει επίσημες δηλώσεις εκ μέρους του υπουργείου, οι οποίες δεν θα παράγονται από τεχνητή νοημοσύνη αλλά θα γράφονται από ανθρώπους.
Γιατί δημιουργήθηκε η Shi
«Είναι μόνο το οπτικό μέρος που η τεχνητή νοημοσύνη μας βοηθά να δημιουργήσουμε», δήλωσε ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα, προσθέτοντας ότι η νέα εκπρόσωπος είναι ένα «τεχνολογικό άλμα που καμία διπλωματική υπηρεσία στον κόσμο δεν έχει κάνει ακόμη».
Ο βασικός λόγος για τη δημιουργία της ήταν η «εξοικονόμηση χρόνου και πόρων» για τους διπλωμάτες, σύμφωνα με τον ίδιο.
Οι δημιουργοί της Shi είναι μια ομάδα που ονομάζεται Game Changers, η οποία δημιουργεί περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας που σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Βάσισαν την εμφάνιση και τη φωνή της Shi σε ένα πραγματικό πρόσωπο, τη Ροζαλί Νόμπρε, τραγουδίστρια και πρώην διαγωνιζόμενη στην ουκρανική εκδοχή του ριάλιτι The Bachelor.
- Πώς έγινε η «χρυσή» ληστεία στα ΕΛΤΑ στο Λουτράκι - Βίντεο στα χέρια των Αρχών
- Μήνυμα δύναμης από τον δήμαρχο του Αη Στράτη: «Χειρουργήθηκα Τετάρτη, Δευτέρα ήμουν στο γραφείο»
- Το ίντερνετ λάτρεψε την οδύσσεια αυτών των αδέσποτων που επέστρεφαν σπίτι... Κρίμα που είναι fake
- Ο άνθρωπος που κλείστηκε σε ένα ξύλινο κουτί και ταχυδρόμησε τον εαυτό του