Κόσμος|11.05.2024 18:18

Αμερικανός κροίσος δώρισε έπαυλη 35 εκατομμυρίων... γιατί δεν μπορούσε να την πουλήσει

Newsroom

Για τον Αμερικανό κροίσο Νταν Σνάιντερ, η πώληση μιας ομάδας αμερικανικού Football αποδείχθηκε πιο εύκολη υπόθεση από την πώληση μιας έπαυλης και έτσι αποφάσισε να την δωρίσει!

Ο πρώην ιδιοκτήτης των Ουάσινγκτον Κομάντερς δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με το να πουλήσει την ομάδα τον Ιούλιο του 2023, όταν οι ιδιοκτήτες του NFL ενέκριναν ομόφωνα την πώληση ύψους έναντι 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον Τζος Χάρις. Την ίδια στιγμή που ο Σνάιντερ προσπαθούσε να πουλήσει τους Κομάντερς, προσπαθούσε να πουλήσει και την έπαυλή του στο Μέριλαντ και τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά.

Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για την έπαυλη 

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Σνάιντερ έθεσε την έπαυλή του προς πώληση τον Φεβρουάριο του 2023 στην τιμή των 49 εκατομμυρίων δολαρίων. Αφού το σπίτι έμεινε απούλητο για σχεδόν έξι μήνες, μείωσε την τιμή κατά 14 εκατομμύρια δολάρια, περίπου, ρίχνοντας το κόστος του σπιτιού στα 34,9 εκατομμύρια δολάρια.

Ακόμα και με τη μειωμένη ζητούμενη τιμή, δεν είχε ακόμα ενδιαφερόμενους, οπότε αποφάσισε να βγάλει το σπίτι από την αγορά και να το δωρίσει!

 

Δωρεά και ξανά στο σφυρί 

Έτσι, αντί να πουλήσει την έπαυλη, ο Σνάιντερ τη δώρισε στην Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία (ACS), σύμφωνα με την Washington Post.

Ωστόσο, η φιλανθρωπική οργάνωση δεν θα χρησιμοποιήσει το αρχοντικό ως νέα έδρα της. Για την ακρίβεια, δεν θα το χρησιμοποιήσει καθόλου. Εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε στη Washington Post ότι η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει το αρχοντικό και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τα χρήματα «για να προωθήσει την αποστολή μας να βελτιώσουμε τη ζωή των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους».

«Η ACS είναι ευγνώμων για την υποστήριξη από άτομα και οικογένειες όπως οι Σνάιντερς, οι οποίοι θα μας επιτρέψουν να επιταχύνουμε την πρόοδο κατά του καρκίνου και να βελτιώσουμε τις ζωές των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η βοήθεια αυτή του μεγιστάνα σημαίνει πολλά γι' αυτόν. Η σύζυγός του, Τάνια, είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Επίσης, ήταν σημαντικός υποστηρικτής της εκστρατείας "THINK-PINK" του NFL, την οποία βοήθησε να ξεκινήσει το 2013.

Θα λάβει τεράστια έκπτωση φόρου 

Παράλληλα, η κίνηση αυτή ωφελεί και τον ίδιο. Ο πρώην ιδιοκτήτης του NFL θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει την εκτιμημένη αξία του σπιτιού ως έκπτωση φόρου. Αν η εκτιμημένη αξία είναι 40 εκατομμύρια δολάρια, τότε θα λάβει έκπτωση 40 εκατομμυρίων δολαρίων, οπότε η δωρεά του σπιτιού είναι πολύ συμφέρουσα.

Ο Σνάιντερ ήταν ιδιοκτήτης των Κομάντερς για πάνω από 24 χρόνια πριν αναγκαστεί να πουλήσει την ομάδα μετά από μια σειρά αντιπαραθέσεων που κατέληξαν στο να του επιβληθεί πρόστιμο 60 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ανακοινώθηκε την ίδια μέρα με την πώληση της ομάδας στις 21 Ιουλίου 2023.

ΗΠΑδωρεάκαρκίνοςειδήσεις τώρακροίσος