Κόσμος|11.05.2024 19:18

ΗΠΑ: Πρώην βοηθός του Τραμπ αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες του στην εξουσία – «Υπαγόρευε τα tweets»

Newsroom

Την ώρα που συνεχίζεται η δίκη του Τράμπ και ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται στο εδώλιο συνεχίζονται οι αποκαλύψεις γύρω από την ζωή του στο οβάλ γραφείο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται για παραποίηση αρχείων για να αποκρύψει μια πληρωμή στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Ωστόσο ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων για την  πολύκροτη υπόθεση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Καταθέτοντας στοιχεία για την πολιτική αγωγή η Westerhout, πρώην βοηθός του, η οποία στη συνέχεια απολύθηκε, εξιστόρησε τα καθήκοντά της καθώς το αφεντικό της ετοιμαζόταν να αναλάβει καθήκοντα το 2016 και κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο.

Τα «κόλληματά» του στα tweets

Πρόσβαση στον λογαριασμό του Τραμπ στο Twitter είχε ο κορυφαίος σύμβουλος του, Dan Scavino αλλά όταν εκείνος απουσίαζε, η Westerhout βοηθούσε περιστασιακά στη δημιουργία ενός tweet. Η Westerhout, το γραφείο της οποίας βρισκόταν ακριβώς έξω από το Οβάλ Γραφείο όσο ο Τραμπ ήταν πρόεδρος, είπε ότι μερικές φορές την έβαζε να εκτυπώνει προσχέδια tweets για να τα επεξεργάζεται με το χέρι. Αν και ήταν φανατικός χρήστης του Twitter, ο Τραμπ προτιμούσε να την καλεί και να υπαγορεύει τις αναρτήσεις του, είπε η ίδια. Η Westerhout είπε ότι έπρεπε να κρατήσει σημειώσεις, να δακτυλογραφήσει γρήγορα το προσχέδιο και να το εκτυπώσει για εκείνον.

«Θυμάμαι ότι υπάρχουν ορισμένες λέξεις που του άρεσε να γράφει με κεφαλαίο. Λέξεις όπως 'χώρα'. Του άρεσε να χρησιμοποιεί θαυμαστικά» είπε. «Απ' ό,τι ξέρω, του άρεσε να χρησιμοποιεί το κόμμα της Οξφόρδης», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ φάνηκε να την παρακολουθεί στενά καθώς έδινε στοιχεία, γέρνοντας προς τα πίσω στην καρέκλα του καθώς μιλούσε. Δεν χρησιμοποιούσε υπολογιστή ούτε είχε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εξ όσων γνωρίζει η ίδια. 

Ο «πόλεμος» με το Twitter

Η Westerhout αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τον Λευκό Οίκο το 2019, αφού διέρρευσε ιδιωτικές πληροφορίες για την οικογένειά του. Στη συνέχεια ο πρώην πρόεδρος αποκλείστηκε από το Twitter μετά την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου του 2021, επειδή δημοσίευσε μηνύματα που ο ιστότοπος ανέφερε ότι υπήρχε κίνδυνος «περαιτέρω υποκίνησης της βίας». Τότε ο Τραμπ δημιούργησε τη δική του εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εγκαινίασε το Truth Social, όπου δημοσιεύει τακτικά. Ωστόσο λογαριασμός του στο Twitter αποκαταστάθηκε το 2022 από τον νέο ιδιοκτήτη του ιστότοπου, τον Elon Musk.

ειδήσειςΝτόναλντ Τραμπειδήσεις τώραTwitter