Κόσμος|13.05.2024 20:36

Αποκάλυψη Ερντογάν: Περισσότερα από 1.000 μέλη της Χαμάς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Τουρκίας

Newsroom

Η Μέση Ανατολή και η Χαμάς ήταν τα ζητήματα όπου διαφώνησαν μπροστά στις κάμερες Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις κοινές δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση» τη Χαμάς, με τον Τούρκο πρόεδρο να προβαίνει σε δευτερολογία, ώστε να αναφέρει ότι διαφωνεί με τη θέση της Ελλάδας και ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά «αντιστασιακή οργάνωση» ενώ ανέφερε ότι πάνω από 1000 μαχητές της Χαμάς νοσηλεύονται στην Τουρκία, σε δήλωση που λαμβάνει μεγάλη έκταση στα μουσουλμανικά ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το Al Arabiya.

«Θα ήταν μία αδίστακτη προσέγγιση»

Πιο συγκεκριμένα, ο Ερντογάν ανταπάντησε ότι «υπάρχει ένα σημαντικό θέμα στο οποίο δεν είμαστε σύμφωνοι, δεν θεωρώ τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς, ιδρύθηκε το 1947 ως αντιστασιακή οργάνωση και προσπαθεί να δώσει έναν αγώνα για να προστατέψει τα εδάφη και τον λαό της. Αν την ονομάσουμε τρομοκρατική οργάνωση θα ήταν μία αδίστακτη προσέγγιση. Εσείς δώσατε θετική ψήφο στον ΟΗΕ και σας ευχαρίστησα. Μας λυπεί αν την πείτε τρομοκρατική οργάνωση και εδώ βρίσκονται πάνω από 1000 μέλη της Χαμάς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας μας».

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραΧαμάςειδήσειςΜέση Ανατολή