Ιμάμογλου προς Ερντογάν: «Γελώ με την κατάστασή σας»
NewsroomΑπάντηση στον Τούρκο πρόεδρο που είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν μπορεί να ανακηρύσσεται νικητής κάποιος που έχει μία διαφορά ψήφων 13-14 χιλιάδων από τον αντίπαλό του, έδωσε άμεσα ο Εκρέμ Ιμάμογλου, που κερδίζει μέχρι στιγμής το δήμο της Κωνσταντινούπολης.
«Εσείς είπατε ότι κερδίσατε όταν η διαφορά ήταν στις 3 χιλιάδες ψήφους, τώρα όμως υποτιμάτε τις 15 χιλιάδες. Γελάω με την κατάστασή σας», απάντησε ο νικητής του δήμου της Κωνσταντινούπολης, υπενθυμίζοντας στον Τούρκο πρόεδρο την αυτο-ανακήρυξη νίκης του υποψηφίου του Μπιναλί Γιλντιρίμ, πριν ακόμη τελειώσει η καταμέτρηση των ψήφων.
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Οpen TV Μαρία Ζαχαράκη, ο Ιμάμογλου υπενθύμισε επίσης και τα λόγια του εταίρου του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ότι ‘και με μία ψήφο διαφορά, μπορεί να κερδίσει κάποιος τις εκλογές’. «Όσοι υποτιμούν 15 χιλιάδες ψήφους, υποτιμούν τη βούληση 16 εκατ. ανθρώπων», δήλωσε, απευθυνόμενος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου με σκωπτικό τρόπο στηλίτευσε και τη στάση του πρακτορείου ‘Αναντολού’ το βράδυ των εκλογών, το οποίο –όπως είπε- αν και πληρώνεται από την τσέπη του Τούρκου φορολογούμενου, ακολουθεί τις επιταγές της κυβέρνησης.
«Αυτή τη φορά μπλέχτηκε γάτα στα καλώδια του Αναντολού. Για 11 ολόκληρες ώρες δεν μετέδιδαν αποτελέσματα. Κατηγορώ εκείνους που διοικούν το πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού με λεφτά από την τσέπη όλων μας. Αν ήμουν εγώ, θα ντρεπόμουν και θα παραιτούμουν», είπε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.
- Το χρονικό της δολοφονίας της Ελευθερίας Γιακουμάκη: Η διαδρομή του δράστη, η συνάντηση με τη 43χρονη και ο τόπος του εγκλήματος
- Άρση ασυλίας και για τους 13 βουλευτές της ΝΔ για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - Ποιοι απείχαν από τη ψηφοφορία
- Νομπελίστας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Μετά το 2060 δεν θα έχει επιβιώσει τίποτα
- Εσθονός πολιτικός έγινε viral γιατί το μαλλί του μοιάζει με...Playmobil