Κόσμος|19.05.2024 11:15
Η κίνηση στην Κωνσταντινούπολη κοστίζει 10 δισ. δολάρια
Μαρία ΖαχαράκηΟ αριθμός των οχημάτων στην Τουρκία αυξάνεται με κατακόρυφους ρυθμούς. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ο αριθμός των οχημάτων στην Κωνσταντινούπολη έχει φθάσει τα 5,45 εκατομμύρια, με την πυκνότητα κυκλοφορίας να ανέρχεται σε 64% κατά μέσο όρο και να φτάνει το αστρονομικό 90% κατά τις ώρες αιχμής.
Υπολογίζεται ότι κάθε άτομο χάνει περίπου 288 ώρες ετησίως λόγω της κίνησης, ενώ οι απώλειες σε καύσιμα ανέρχονται σε 760 εκατομμύρια δολάρια καυσίμων ετησίως.
Ειδικότερα, στην Κωνσταντινούπολη, όπου 8,5 εκατομμύρια πολίτες βιώνουν καθημερινά την κυκλοφοριακή συμφόρηση, οι ετήσιες απώλειες φτάνουν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.
Διαβάστε ακόμη
- Αποκάλυψη OPEN για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι διάλογοι που «καίνε» βουλευτές και πρώην υπουργούς - Στα όρια κακουργήματος
- Τι λέει η Καρυστιανού για το κόμμα της: Το όνομα, το βίντεο με την κλεψύδρα και η ιδρυτική διακήρυξη
- Ποιοι εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν από την τεχνητή νοημοσύνη - Τα αλώβητα επαγγέλματα και οι επιλογές των νέων
- Αυτή η μικρή πόλη είχε τον πιο μολυσμένο αέρα του 2025 - «Ακόμα κι η αναπνοή είναι δύσκολη»