Κόσμος|26.05.2024 23:08

Γάζα: Ισραηλινό χτύπημα στη Ράφα και αναφορές ότι χτυπήθηκε καταυλισμός εκτοπισμένων – Δεκάδες νεκροί

Newsroom

Παλαιστίνιοι γιατροί δήλωσαν την Κυριακή ότι 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας, η οποία έπληξε σκηνές όπου έμεναν εκτοπισμένοι. Από την πλευρά τους, οι ιατρικές υπηρεσίες της Χαμάς κάνουν λόγο για τουλάχιστον 30 νεκρούς. 

Δεν υπήρχαν άμεσες λεπτομέρειες σχετικά με τον στόχο, αλλά πλάνα από το σημείο έδειχναν μεγάλες καταστροφές, μεταδίδει η Haaretz.

Ο στρατός του Ισραήλ λέει ότι οι λεπτομέρειες του περιστατικού εξετάζονται.

Βίντεο από την επίθεση: Προσοχή σκληρές εικόνες

Την ίδια στιγμή το γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο από την επίθεση. 

Η πυραυλική επίθεση της Χαμάς

Είχε προηγηθεί η εκτόξευση 8 ρουκετών από τη  Χαμάς προς το κεντρικό Ισραήλ το απόγευμα της Κυριακής.

Όπως μεταδίδουν οι Times of Israel, τρία από τα βλήματα καταρρίφθηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, και πέντε προσγειώθηκαν σε ανοικτές περιοχές.

Ένα σπίτι στο προάστιο Herzliya του Τελ Αβίβ υπέστη μικρές ζημιές από τα θραύσματα που έπεσαν, σύμφωνα με την αστυνομία, και δύο άνθρωποι υπέστησαν ελαφρούς τραυματισμούς, αλλά δεν αναφέρθηκαν σοβαρές απώλειες.

Στο Kfar Saba, βορειοανατολικά του Τελ Αβίβ, τουλάχιστον ένας πύραυλος έπεσε σε ανοιχτό χωράφι προκαλώντας έναν μεγάλο κρατήρα.

Την επίθεση, η οποία σημειώθηκε περίπου στις 2 μ.μ., ανέλαβε γρήγορα η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ, η οποία δήλωσε ότι «βομβάρδισε το Τελ Αβίβ ως απάντηση στις σιωνιστικές σφαγές αμάχων».

Περίπου 80 λεπτά αργότερα, σειρήνες ρουκετών ήχησαν σε πολλές κοινότητες που γειτνιάζουν με τη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων κάποιων όπου οι κάτοικοι επέστρεψαν να ζήσουν τους τελευταίους μήνες.

Ένα βλήμα προσγειώθηκε δίπλα σε ένα σχολείο στο Κιμπούτς Sa'ad, προκαλώντας ελαφρές ζημιές σε ένα αυτοκίνητο, αλλά χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς.

Λωρίδα της ΓάζαςΙσραήλΧαμάςειδήσεις τώρα