Νέο σχόλιο Πάπα Φραγκίσκου για τους ομοφυλόφιλους: «Καλά παιδιά, αλλά καλύτερα να μην μπαίνουν σε ιερατικές σχολές»
NewsroomΣύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, o πάπας Φραγκίσκος, σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με κληρικούς, αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα της ομοφυλοφιλίας.
Σάλος με τον νέο απαξιωτικό όρο
Ο πάπας, σύμφωνα με το Ansa, φέρεται να χρησιμοποίησε και πάλι την υποτιμητική λέξη που είχε προκαλέσει αντιδράσεις, πριν από δύο εβδομάδες, όταν είχε αναφερθεί στη δυνατότητα εισαγωγής ομοφυλοφίλων σε ιερατικές σχολές.
Ο Φραγκίσκος, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, φέρεται να είπε ότι «στο Βατικανό υπάρχει αέρας ομοφυλοφιλίας» (χρησιμοποιώντας ιταλικό απαξιωτικό όρο) και ότι δεν είναι εύκολο να βοηθηθεί το ρεύμα αυτό.
Ο ποντίφικας, όπως μεταδίδει το Ansa, φέρεται να συμπλήρωσε ότι «οι γκέι νέοι είναι καλά παιδιά αλλά, έχοντας την τάση αυτή, καλύτερα να μην μπαίνουν στις ιερατικές σχολές», ενώ σε ό,τι αφορά υποψηφίους ιερείς τάχθηκε κατά όσων εκπροσωπούν παραδοσιακές ιδεολογίες.
- Η «ακτινογραφία» της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή: Η αβεβαιότητα ήρθε για να μείνει
- «Έξυπνες Γέφυρες»: Δείχνουν τον δρόμο για να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα της συντήρησης των υποδομών
- Το δύσκολο Λεκανοπέδιο για το ΠΑΣΟΚ, η δημοσκοπική καθίζηση της ΝΔ και οι ανέφικτες (;) συνεργασίες
- Στο Καστράκι της Ασίνης: αρχαιότητες, μνήμες πολέμου και βουτιές στον Αργολικό