Υεμένη: Πλήρωμα εγκατέλειψε φλεγόμενο πλοίο, μετά από επίθεση των ανταρτών Χούθι
NewsroomΗ βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφαλείας (UKMTO) ανακοίνωσε σήμερα ότι το πλήρωμα ενός εμπορικού πλοίου με σημαία Παλάου εγκατέλειψε το φλεγόμενο πλοίο το οποίο βυθίζονταν, με αναφορά σε ένα περιστατικό που έγινε σε απόσταση 98 ναυτικών μιλιών ανατολικά του Άντεν της Υεμένης στις 13 Ιουνίου.
Πύραυλοι που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι έπληξαν το πλοίο Verbena στον Κόλπο του Άντεν την Πέμπτη, προκαλώντας φωτιά και τραυματίζοντας σοβαρά ένα μέλος του πληρώματος του, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).
Στις 12 Ιουνίου οι Χούθι επιτέθηκαν κατά ενός πλοίου ελληνικών συμφερόντων που μετέφερε κάρβουνο κοντά στο λιμάνι Χουντάιντα της Υεμένης προκαλώντας την εισροή υδάτων, αλλά και ζημιές στο μηχανοστάσιο, ενώ το πλοίο, the Tutor, έπλεε ακυβέρνητο.
- Live εξελίξεις για τη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ λένε πως η Ισπανία συμφώνησε για συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό
- Θύελλα αντιδράσεων στους ακτινολόγους για τη «Νευροεπεμβατική Ιατρική»: «Καμπανάκι» για σοβαρούς κινδύνους
- Μάγδα Φύσσα: Δικαιώνεται το παιδί μου και όλα τα θύματα του φασισμού - Δεν θέλω να ξαναδώ τους χρυσαυγίτες
- Μπορούν ιρανικοί πύραυλοι να χτυπήσουν τη βάση της Σούδας; Τι λέει αντιναύαρχος στο OPEN