Καναδάς: Εκκένωση φυλακής υψίστης ασφαλείας λόγω δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στο Κεμπέκ
NewsroomΟι δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στο Κεμπέκ υποχρέωσαν τις αρχές να δώσουν εντολή για την εκκένωση φυλακής υψίστης ασφαλείας και την απομάκρυνση περίπου 225 κρατουμένων, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η Σωφρονιστική Υπηρεσία του Καναδά (CSC).
Οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν
Η εντολή εκκένωσης της φυλακής στο Πορτ Καρτιέ εκδόθηκε την Παρασκευή και οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα, ενημέρωσε η CSC χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την επιχείρηση.
Η περιφερειακή υπηρεσία για την προστασία των δασών από τις δασικές πυρκαγιές (SOPFEU) ανέφερε ότι κεραυνοί ευθύνονται για επτά πυρκαγιές που ξέσπασαν βόρεια του Πορτ Καρτιέ, εκ των οποίων δύο μαίνονταν ανεξέλεγκτες την Παρασκευή.
Η Σωφρονιστική Υπηρεσία του Καναδά υπογραμμίζει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα εξετάσει πότε θα είναι εφικτή η επαναλειτουργία της φυλακής υψίστης ασφαλείας, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για τη μεταφορά των κρατουμένων.
- Οι εσωτερικές πιέσεις στον Τραμπ για να λήξει τον πόλεμο με το Ιράν και το «φάντασμα» της ακρίβειας
- Η σοκαριστική αναφορά της καθηγήτριας πριν πεθάνει - «Δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του σχολείου και έχασε τη ζωή της»
- Άφαντος ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Τα σενάρια πίσω από την εξαφάνιση του νέου ηγέτη του Ιράν
- Χρυσοί Σκούφοι 2026 - Τα βραβευμένα εστιατόρια και όσα είπαν οι περιχαρείς σεφ στο ethnos.gr