Καναδάς: Εκκένωση φυλακής υψίστης ασφαλείας λόγω δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στο Κεμπέκ
NewsroomΟι δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στο Κεμπέκ υποχρέωσαν τις αρχές να δώσουν εντολή για την εκκένωση φυλακής υψίστης ασφαλείας και την απομάκρυνση περίπου 225 κρατουμένων, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η Σωφρονιστική Υπηρεσία του Καναδά (CSC).
Οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν
Η εντολή εκκένωσης της φυλακής στο Πορτ Καρτιέ εκδόθηκε την Παρασκευή και οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα, ενημέρωσε η CSC χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την επιχείρηση.
Η περιφερειακή υπηρεσία για την προστασία των δασών από τις δασικές πυρκαγιές (SOPFEU) ανέφερε ότι κεραυνοί ευθύνονται για επτά πυρκαγιές που ξέσπασαν βόρεια του Πορτ Καρτιέ, εκ των οποίων δύο μαίνονταν ανεξέλεγκτες την Παρασκευή.
Η Σωφρονιστική Υπηρεσία του Καναδά υπογραμμίζει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα εξετάσει πότε θα είναι εφικτή η επαναλειτουργία της φυλακής υψίστης ασφαλείας, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για τη μεταφορά των κρατουμένων.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων