Εκλογές ΗΠΑ: Η κληρονόμος της Disney θα σταματήσει τις δωρεές αν δεν αποσυρθεί ο Μπάιντεν
NewsroomΔυσαρεστημένοι με τον Τζο Μπάιντεν είναι οι μεγάλοι δωρητές των Δημοκρατικών, ζητώντας να αποσυρθεί από την κούρσα για τις εκλογές στις ΗΠΑ, μετά την απογοητευτική του εμφάνιση στο ντιμπέιτ, απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.
Την Πέμπτη, η Αμπιγκέιλ Ντίσνεϊ - κληρονόμος της περιουσίας της οικογένειας Disney και μεγάλος δωρητής του κόμματος - ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις δωρεές της αν ο Μπάιντεν δεν αποσυρθεί από την κούρσα. «Αυτό είναι ρεαλισμός, όχι ασέβεια», δήλωσε η Ντίσνεϊ στο CNBC, προσθέτοντας ότι «αν ο Μπάιντεν δεν παραιτηθεί, οι Δημοκρατικοί θα χάσουν. Γι' αυτό είμαι απολύτως βέβαιη. Οι συνέπειες της απώλειας θα είναι πραγματικά τρομερές».
Μπάιντεν: Δεν πάω πουθενά
«Δεν πάω πουθενά» ξεκαθάρισε εκ νέου ο Τζο Μπάιντεν σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου (Ημέρα της Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ), απογοητεύοντας τους επικριτές του στους κόλπους των Δημοκρατικών που έθεσαν ζήτημα απόσυρσης της υποψηφιότητάς του.
Στην εκδήλωση της 4ης Ιουλίου, στον κήπο του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν εμφανίστηκε με κοστούμι χωρίς γραβάτα και έβγαλε φωτογραφίες με καλεσμένους. «Συνέχισε τον αγώνα», τον παρότρυνε ένας από τους προσκεκλημένους. «Με έχεις καταλάβει, φίλε. Δεν πάω πουθενά», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος.
- Ανάλυση: Τι σημαίνει ότι «το Ιράν δεν είναι Βενεζουέλα» - Η δύσκολη επόμενη μέρα στην Τεχεράνη
- Τραγωδία στον Πειραιά: 17χρονη έπεσε στο κενό από τον πέμπτο όροφο - Συνελήφθη η μητέρα της
- Κλιμακώνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Βομβαρδίζει τη Βηρυτό το Ισραήλ ως απάντηση στην Χεζμπολάχ - Μπαράζ εκρήξεων σε χώρες του Κόλπου
- Κύπρος: Ιρανικό drone έπληξε τη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι - «Δεν μετέχουμε στη στρατιωτική επιχείρηση» το μήνυμα Χριστοδουλίδη