Δημοσκόπηση Ipsos: Προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν - Επηρέασε η απόπειρα δολοφονίας;
NewsroomΑυξάνεται η ανησυχία και η ανασφάλεια μεταξύ των Αμερικανών, μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για το Reuters, τέσσερις στους πέντε φοβούνται ότι η χώρα τους διολισθαίνει στο χάος.
Η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Τραμπ φαίνεται πως δεν έχει επηρεάσει το πως θα ψηφίσουν οι εκλογείς, καθώς ο Ρεπουμπλικάνος διατηρεί οριακό προβάδισμα έναντι του Τζο Μπάιντεν, με 43% έναντι 41%.
Περίπου το 84% εξέφρασε ανησυχία για βίαιες ενέργειες εξτρεμιστών μετά τις εκλογές. Μόλις το 5% εμφανίστηκε διατεθειμένο να συγχωρήσει την πολιτική βία, θεωρώντας ότι είναι αποδεκτό κάποιος από το κόμμα που υποστηρίζει να καταφεύγει στη βία για την επίτευξη πολιτικού στόχου.
Η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Τραμπ φαίνεται ότι έχει ενισχύσει την πεποίθηση ότι τον έχει επιλέξει ο «Κύριος». Το 65% των εγγεγραμμένων Ρεπουμπλικανών δήλωσε ότι ο Τραμπ «ευνοείται από τη Θεία Πρόνοια ή το θέλημα του Θεού».Την άποψη αυτή συμμερίστηκε, επίσης, και το 11% των εγγεγραμμένων Δημοκρατικών.
- Μεγάλη φωτιά στο Ποικίλο Όρος: Εκκενώνονται Αφαία, Άνω Δάσος Χαϊδαρίου και Δαφνί - Κοντά στα σπίτια οι φλόγες
- Δραματική κλιμάκωση στη Θέουτα: 49.000 μετανάστες σε 24 ώρες - Το μήνυμα που πυροδότησε τη μαζική έξοδο
- Τι δείχνουν οι κινήσεις Σαμαρά: Σε ποιο κοινό στοχεύει και πότε θα ανοίξει τα χαρτιά του
- «Εξολοθρευτές δορυφόρων»: Πώς μπορεί να μοιάζει ένας - όχι και τόσο μακρινός - πόλεμος στο διάστημα