Φωτιά Αττική: Η Τουρκία προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα
Μαρία ΖαχαράκηΟ υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, πρότεινε στο πλαίσιο της καλής γειτονίας να προσφέρει η Τουρκία βοήθεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς στην Αττική.
Σύμφωνα με πληροφορίες του TRT από διπλωματικές πηγές, δεν υπάρχει μεγάλη πυρκαγιά στην Τουρκία και στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός προσέφερε βοήθεια. Η Ελλάδα απάντησε ότι θα αξιολογήσει το θέμα και θα ζητήσει βοήθεια, αν χρειαστεί.
Αναμένεται βοήθεια και από την Κύπρο
Την ίδια ώρα, αναμένουμε ενισχύσεις και από την Κύπρο μέσα στην ημέρα, έπειτα από αίτημα της Αθήνας, προκειμένου να τεθούν σε έλεγχο τα πύρινα μέτωπα.
Όπως αναφέρει το cyprustimes.com ζητήθηκε συγκεκριμένα συνδρομή σε ανθρώπινο δυναμικό.
Με οδηγίες του Προέδρου Χριστοδουλίδη και του Υπουργού Δικαιοσύνης, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, Πυροσβεστική, Πολιτική Άμυνα, Τμήμα Δασών και νοσηλευτές, βρίσκονται σε συντονισμό για την σύσταση αποστολής σύμφωνα με τις ανάγκες και δυνατότητες μεταφοράς το συντομότερο δυνατόν.
Όλες οι εξελίξεις από το πύρινο μέτωπο στο liveblog του ethnos.gr
- Ποια μέτρα στήριξης εξετάζει η κυβέρνηση και τι θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις
- Έρχονται απεργίες διαρκείας στα ταξί - Το υπουργείο παραπέμπει στο... μέλλον κρίσιμες ρυθμίσεις για ΕΙΧ με οδηγό
- Η «απειλητική» δήλωση του Ταλ Ντίλιαν που δυσκολεύει την κυβέρνηση, η επίθεση των Ουκρανών σε ελληνικό πλοίο και το κόμμα Τσίπρα που έχει ήδη προβλήματα
- Ο Τραμπ προβλέπει «πολύ κακό μέλλον» για το ΝΑΤΟ αν τα μέλη δεν βοηθήσουν να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ