Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι - Νετανιάχου: Αναγνώρισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα
NewsroomΗ Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Όπως αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, η Μελονι ευχήθηκε και πάλι να επιτευχθεί συμφωνία για βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και για την απελευθέρωση των ομήρων, όπως προβλέπει το σχετικό ψήφισμα του ΟΗΕ με αναφορά και στον νέο γύρο συνομιλιών της 15ης Αυγούστου.
Παράλληλα η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα της στηρίζει την διαμεσολσβητική προσπάθεια της οποίας ηγούνται η Αίγυπτος, το Κατάρ και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Μελόνι αναγνώρισε και πάλι το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και την σημασία να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης σε περιφερειακό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της μεθοριακής γραμμής Ισραήλ-Λιβάνου, όπου είναι παρούσα η αποστολή Unifil των Ηνωμένων Εθνών, με ισχυρή ιταλική παρουσία.
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!