Ιαπωνία: Αποσύρεται ο πρωθυπουργός Κισίντα από την εξουσία
NewsroomΟ ιάπωνας πρωθυπουργός, ο Φουμίο Κισίντα, 67 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματός του τον επόμενο μήνα, γεγονός που συνεπάγεται το τέλος της θητείας του στο αξίωμα.
Η ακρίβεια και τα σκάνδαλα έπληξαν τη δημοτικότητά του
«Το πρώτο και πιο προφανές βήμα για να δείξουμε ότι το ΦΔΚ αλλάζει είναι να αποσυρθώ. Δεν θα είμαι υποψήφιος στην προσεχή εκλογική διαδικασία για την προεδρία» του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, συνόψισε ο κ. Κισίντα κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (ΦΔΚ), κυρίαρχο στην ιαπωνική πολιτική σκηνή για δεκαετίες, στην εξουσία σχεδόν αδιαλείπτως από το 1945, θα διεξαγάγει ενδοπαραταξιακή διαδικασία για να εκλεγεί νέος ηγέτης του τον Σεπτέμβριο.
Ο κ. Κισίντα, στην προεδρία του ΦΔΚ τον Οκτώβριο του 2021, είδε τη δημοτικότητά του να κατακρημνίζεται εξαιτίας της ανόδου των τιμών, που πλήττει σκληρά τα νοικοκυριά, και σειράς πολιτικοοικονομικών σκανδάλων στην παράταξή του.
- Τα μυστικά του ελληνικού σεισμικού τόξου και τα άγνωστα ρήγματα: Ο καθηγητής Γιώργος Καβύρης αποκαλύπτει
- Πάνω από 470 παιδιά ανάπηρα κάθε μήνα στη Γάζα: Οι «θαμμένες» βόμβες που θα στοιχειώνουν για χρόνια
- Κεφαλονιά: Νέα καταγγελία εις βάρος του 66χρονου λογιστή που μιλούσε με τη Μυρτώ
- Μια δουλειά είχες: Στις ΗΠΑ ετοιμάζονταν να υποδεχθούν τον βασιλιά Κάρολο με σημαίες Αυστραλίας